Publiekswerking


Elke voorstelling of tentoonstelling is uniek, net zoals het publiek.
Met een grote diversiteit in ons programma proberen we een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Niet elke voorstelling sluit echter even gemakkelijk aan bij wat je kent uit je dagelijks leven, je schooltijd of de media. Kunstenaars snijden vaak thema’s aan waarmee je niet vertrouwd bent, of je weet wel wat ze willen zeggen maar ze gebruiken een taal of beelden die vreemd overkomen.

Cultuurcentrum Kortrijk zorgt ervoor dat je cultuurbezoek een aangename belevenis wordt die smaakt naar meer. Bij bepaalde voorstellingen voorzien we een omkadering. Een extraatje waardoor je voorstelling een gezellig uitje wordt.

Inleiding, nabespreking of programmablad

Bij een aantal voorstellingen (i.c. dans, theater, muziektheater en klassieke muziek) kan je vóór de voorstelling een inleiding meemaken. Hiermee krijg je een voorzet op wat je kan verwachten, zonder de magie van de voorstelling te verjagen. Je vindt ze terug doorheen de brochure en op je ticket. Soms kan je na de voorstelling nog even napraten met acteurs of regisseurs. Waar mogelijk maken we een programmablad met een bondige uitleg over de voorstelling, een overzicht van de artistieke equipe en een handige kalender met toekomstige voorstellingen in hetzelfde genre.

Omkadering

Sommige voorstellingen voorzien we van een extraatje. Een debat, een film, een dj of een informele ontmoeting met de artiesten, zorgen immers voor een breder kader of een fijne sfeer. Bij de familievoorstellingen is er vaak een omkaderende activiteit voorzien waarbij kinderen en hun ouders actief betrokken worden.

Rondleidingen

Een van de medewerkers van Schouwburg Kortrijk neemt je mee doorheen de dagelijkse werking van de Kortrijkse Schouwburg.
Je ontdekt alle hoeken en kantjes van het Schouwburgcomplex (en zijn geschiedenis) zowel voor als achter de schermen.We stijgen tot hoog in de theatertoren en dalen tot diep in de orkestbak.

Rondleidingen kunnen aangevraagd worden bij Stefaan Delagrange, T 056 23 98 50 of stefaan.delagrange@kortrijk.be (€ 4,50/persoon inclusief één drankje, maximum 20 personen per groep).

Audiowalk

Gewapend met een zaklamp word je het gebouw ingestuurd. Per twee. Met op je hoofd een hoofdtelefoon met een stem die je leidt. Of misleidt. Of verloren doet lopen. Een geluidstocht door Schouwburg Kortrijk, geleid door de stem van Katharina Smets en de muziek van Inne Eysermans. Een unieke manier om voor en achter de schermen, op de grens tussen fictie en realiteit de schouwburg te verkennen.

Rondleidingen kunnen aangevraagd worden bij Stefaan Delagrange, T 056 23 98 50 of stefaan.delagrange@kortrijk.be (€ 4,50/persoon inclusief één drankje, maximum 20 personen per groep).