woe 16.08.17

De keuze van Ines


Schouwburg Kortrijk is meer dan een gebouw. We zijn een open huis met heel wat gezinsleden en iedereen draagt zijn steentje bij aan het nieuwe cultuurjaar. Met veel plezier stellen we Ines Thiers aan je voor: 18 jaar, studente bio-ingenieur en dansblogger bij ons.  Ze vertelt je waarom ze naar de Schouwburg komt en welke voorstellingen zij absoluut wil zien.

Mijn ouders namen me van kindsbeen af mee naar de schouwburg. Aan het Spinragfestival heb ik fijne herinneringen. Zelf stond ik al op het podium met Polydans. Ik ben dus kind aan huis. Vanaf vorig seizoen schrijf ik voor de dansblog van Schouwburg Kortrijk. Als ik over een voorstelling ga schrijven, dan kijk ik helemaal anders. Ik informeer me, leer gezelschappen kennen, bekijk filmpjes en mocht al met een choreograaf babbelen. Maar mijn smaak is veel breder dan dans.

Jan Fabre met Belgium Rules - 28.03.18 – 20u15

Ik verwacht me aan een zotte mix van theater en dans, boordevol (grappige) clichés over België (de driekleur, bier, frieten). 

Wim Helsen met ‘Er wordt naar u geluisterd’ - 29 & 30.11.17 – 20u15

Wim Helsen lijkt me iemand met twee kanten. De serieuze Helsen als interviewer op Canvas , en de stand-up comedian, en net daarom zo interessant.

Brussels Philharmonic - 28.04.18 – 20u15

Klassieke muziek is misschien niet altijd evident voor jongeren, maar ik hou er wel van. Het maakt me rustig, vooral tijdens de examens.

Tchi-Ann Liu - Organism - 22.09.17 - 20u15

Het is een jonge artieste die ik nog niet ken. Ik ben heel benieuwd naar hoe zij de link zal leggen met live muziek, dus dat wordt een interressante ontdekkingsavond.

Cindy Van Acker - Zaoum - 09.11.17 - 20u15

Volgens mij val er zoveel te ontdekken onder die bewegingezn van haar. Misschien geen eenduidig verhaal, maar vatbaar voor interpretatie. Iets wat ik net een meerwaarde vind aan dans.


Volg Ines en haar medebloggers.