vri 15.09.17

Alexander Ververken, de nieuwe directeur van Schouwburg Kortrijk


Met trots stellen we Alexander Ververken aan jullie voor. Hij is onze gloednieuwe directeur.
Op vrijdag 15 september heet hij jullie van harte welkom in Schouwburg Kortrijk. Net voor de voorstelling van 'We Free Kings' van NTGent neemt hij het woord en heft hij, samen met jullie, een glas op een nieuw seizoen. Om 19u30 smijten we onze deuren open en ook jullie zijn welkom.

Alexander Ververken is 35 jaar, woont in Kuurne en was tot voor kort werkzaam bij ENGIE Electrabel waar hij de voorbije jaren de activiteiten rond hernieuwbare energie mee vorm heeft gegeven. Een totaal andere sector maar een visie over cultuur heeft hij wel.

Alexander Ververken, directeur Schouwburg Kortrijk: “Het is mijn ambitie om actief te kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van onze samenleving. Cultuur staat daarbij centraal. Ik vind het een eer om vanuit mijn passie voor muziek, theater en dans mij te kunnen inzetten voor het Kortrijks cultuurproject. De Schouwburg en het vernieuwde muziekcentrum Track spelen hierin een centrale rol die ik ten volle wil ondersteunen.”

An Vandersteene, schepen van Cultuur: “Het liet even op zich wachten maar we zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. De jury heeft gewikt en gewogen en selecteerde uiteindelijk Alexander uit de vele kandidaten. De Kortrijkse Schouwburg en het Muziekcentrum hebben nu opnieuw een sterke en gedreven leider aan het stuur, belangrijk voor onze beide instellingen en voor cultuur in Kortrijk in het algemeen. Ik wens hem alvast het meeste succes toe in deze bijzondere functie.”

(foto: Kattoo Hillewaere, Katto[o] webdesign & fotografie)