NEXTFestival


Een grensverleggend kunstenfestival dat je meeneemt tot over de grens voor een straffe performance of voorstelling!

In november is het weer zover! Want jawel, al voor de 10de keer landt het NEXT-festival in onze contreien en treedt Schouwburg Kortrijk opnieuw ver buiten de eigen grenzen. Inhoudelijk gaan we opnieuw voor internationaal baanbrekend en sterk werk. We steken terug de lands- en taalgrenzen over naar andere cultuurhuizen!

Dit jaar opent Cindy Van Acker met ‘Zaoum’ in Schouwburg Kortrijk, waarna we deze 10de editie feestelijk in gang zetten!

Niet alleen de vaste NEXT-partners (La rose des vents (Villeneuve D’Asq), Espace Pasolini en Le Phénix (Valenciennes), La Maison de la Culture (Doornik) en Kunstencentrum Buda (Kortrijk)) zijn van de partij, ook steeds meer andere huizen zetten hun stempel op dit unieke festival. Zo wijken we uit naar Le Tripostal voor een expositie ter ere van 40 jaar Pompidou en bezoeken we CC Het Spoor in Harelbeke voor de voorstelling ‘Mining Stories’.

Een opsomming maken van alle aanraders is een onbegonnen zaak. Kijk op de volgende pagina’s voor de voorstellingen die nu reeds in voorverkoop gaan. Deze kan je opnemen in het abonnement van de Schouwburg. Voor het volledige programma verwijzen we je graag door naar de NEXT-brochure die eind september verschijnt.

Meer info en volledig programma: www.nextfestival.eu