Schoolvoorstellingen


Op deze pagina vind je informatie over de schoolvoorstellingen in Schouwburg Kortrijk en ons educatief aanbod. Schouwburg Kortrijk omvat de Kortrijkse Schouwburg, Muziekcentrum Track* en de vijf ontmoetingscentra en vier buurthuizen in de deelgemeenten.

Schoolvoorstellingen

Voor het derde jaar op een rij kan je het volledige aanbod voor scholen enkel nog online vinden. Blader je liever doorheen een brochure? Geen probleem. Dan kan je de pdf hier downloaden en afprinten.

Hoe inschrijven?
Bezoek en registreer je als school/leerkracht. Dit via http://scholen.schouwburgkortrijk.be/.

Inschrijvingen worden chronologisch verwerkt.
Je inschrijving is pas defintief, nadat je een bevestiging ontvangt en die ondertekend terug stuurt.
 

Maximum aantal toeschouwers

Bij de meeste voorstellingen worden er om artistieke of pedagogische redenen publieksbeperkingen vooropgesteld door het gezelschap. Sommige voorstellingen zijn dus snel volzet. Noteer op het inschrijvingsformulier het exact aantal leerlingen en leerkrachten dat de voorstelling wenst bij te wonen.

Betaling

Betaling gebeurt per overschrijving, na ontvangst van een factuur gebaseerd op het effectief aantal aanwezige leerlingen. Als dit aantal meer dan 10% afwijkt van het aantal opgegeven bij inschrijving, wordt de afwijking mee gefactureerd.

Annulatie

Als je jouw inschrijving annuleert, kan dit slechts na overleg worden aanvaard en moet dit minstens twee maanden vóór de activiteit gebeuren. Zoniet zien wij ons genoodzaakt het volledige bedrag te factureren. Als een voorstelling uit overmacht niet kan doorgaan, word je zo snel mogelijk verwittigd. Het Cultuurcentrum kan niet tussenkomen bij eventuele onkosten (zoals busvervoer).

Lesmappen

Je kan de lesmap van een voorstelling (indien beschikbaar) gewoon downloaden op het infoblad van de voorstelling op deze website.

Evaluatie

Na de voorstelling krijg je een evaluatieformulier waarin we willen peilen naar jouw ervaringen. We zouden het ten zeerste appreciëren, mocht je dit formulier willen invullen en terugbezorgen.

 

Educatief aanbod

Rondleidingen

Doelgroep: 1ste t.e.m. 6de leerjaar
Duur: 60 à 90 minuten
Maximum: 25 leerlingen (1 klas)
Beschikbaar: in overleg
Prijs: € 15,00/ rondleiding (wordt achteraf gefactureerd)


Audio Walk/ Geluid- en belevingsparcours

Een geluidstocht door Schouwburg Kortrijk, geleid door de stem van Katharina Smets en de muziek van Inne Eysermans. Een unieke manier om voor en achter de schermen, op de grans tussen fictie en realiteit de schouwburg te verkennen.

Doelgroep: 1ste t.e.m. 6de secundair
Duur: 60 à 90 minuten
Maximum: 20 leerlingen (1 klas)
Beschikbaar: in overleg
Prijs: € 30,00/ rondleiding (wordt achteraf gefactureerd)

 
De theaterkoffer

De koffer ziet er uit als een flight-case maar als je hem opent, verschijnt er een compleet theater in miniatuur! Een leuke invalshoek om kinderen voor te bereiden op een theaterbezoek.
Doelgroep: 1ste t.e.m. 6de leerjaar
Duur: Maximum 2 opeenvolgende weken uitleenbaar
Beschikbaar: heel het seizoen door
Prijs: Gratis (€ 25,00 waarborg)

 
Theaterspel

Het Theaterspel bevat negen verschillende klassieke gezelschapspellen in een nieuw kleedje. Alle spellen verwijzen naar de theatercodes en het leven achter de schermen van een Schouwburg.
Doelgroep: 1ste t.e.m. 6e leerjaar
Duur: Maximum 2 opeenvolgende weken uitleenbaar
Beschikbaar: heel het seizoen door
Prijs: Gratis (€ 25,00 waarborg)

De Straat van Kaat

De straat van Kaat is een verteltapijt. Rol het open in jouw klas en wandel samen met de kleuters binnen in een fantastische wereld. Door middel van speelse opdrachten maken de kinderen kennis met de verschillende muzische vormen: beeld, drama, muziek, beweging en media. Een wonderlijk kunstenpakket, helemaal op maat van kleuters.                
Doelgroep: 1ste t.e.m. 3e kleuter                                                                          
Duur: Maximum 2 opeenvolgende weken uitleenbaar
Beschikbaar: heel het seizoen door
Prijs: Gratis (€ 50,00 waarborg)

Tello gaat naar toneel (4HOOG)

Met kleuters naar theater gaan. Het is  een hele onderneming. De vele nieuwe indrukken, een groot gebouw, een voorstelling. Voor hen is het niet altijd makkelijk om te weten waaraan ze zich moeten verwachten. De kortfilm en het boek ‘Tello gaat naar toneel’ brengen (jonge) kinderen op een ongedwongen manier in contact met theater. Tello gaat op verkenning en neemt je mee naar alle hoekjes van een schouwburg.

Doelgroep: 1ste tem 3de kleuter
Prijs: 1 boekje/dvd gratis per school; bijkomende boekjes kunnen besteld worden tegen €15,00/stuk.

Kapitein Kas (MOOSS)

‘Kapitein Kas’ is een heerlijke ontdekkingskoffer die je de mogelijkheid biedt om de verschillende muzische domeinen van het lager onderwijs op een speelse manier te verkennen en te introduceren in je klas. Tal van eenvoudige maar creatieve opdrachten laten je toe rond muziek, beweging, media, beeld of drama te werken. Het pakket is modulair opgebouwd, waardoor je als leerkracht zelf bepaalt hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt. Doelgroep:   1ste t.e.m. 6de leerjaar
Duur:    maximum 2 opeenvolgende weken
Reserveren & afhalen Schouwburg Kortrijk
Prijs:    gratis | waarborg: € 100,00

 

Ondersteuning voor jouw school

Projectloket & Cultuurschakel

Cultuurcentrum Kortrijk is opgenomen onder Projectloket en Cultuurschakel.
Meer info onder:
http://projectloket.canoncultuurcel.be/index.php?a=item/view/4821
www.dynamo3.be
www.canoncultuurcel.be

Contact

Voor meer informatie kan je steeds contact opnemen met:
Schouwburg Kortrijk (telefonisch te bereiken van 08:30 tot 12:30 & van 13:30 tot 17:00 uur op 056/23 98 50)