Lucinda Ra


Wie is Lucinda Ra?

Lucinda Ra is een collectief van jonge theatermakers, muzikanten, beeldend kunstenaars en een kok met een uitgesproken sociaal engagement. Ze hebben één ding gemeen: ze observeren de wereld en benaderen hun onderwerpen zo onbevangen mogelijk. Om de wereld te begrijpen praten ze met zoveel mogelijk getuigen. Zo ontstaan muzikale en beeldende voorstellingen die zeer toegankelijk zijn.

Wat is ‘GRONDWERK’?
Met ‘GRONDWERK’ bouwt Lucinda Ra drie dagen lang aan een reizend atelier waar theater en werkelijkheid door elkaar lopen. Ze doen dat aan de hand van theatrale momenten, gesprekken, film, beeldend werk, muziek…
‘GRONDWERK’ is een zoektocht naar een nieuwe vorm van samenwerking tussen kunstenaars, wetenschappers, inwoners van een stad en publiek. Vanuit hun eigen ervaring verdiepen ze zich in ‘hoe we met elkaar kunnen samen leven en werken’, hoe we kunnen bouwen aan een sociale stad. Het is een lange voorbereiding voor een boek dat Lucinda Ra wil maken.

Waar, wanneer en kostprijs?
‘GRONDWERK’ vindt plaats op het podium van de schouwburg tijdens het eerste weekend van februari. Rond een grote tafel. Het toegangsticket is 250 gram eten per dag (geen vlees/vis). Zo voorzien de toeschouwers de ingrediënten waar ter plekke lekker mee gekookt wordt. De keuken vormt het hart van het project en is doorlopend open. Als toeschouwer kan je binnen en buiten lopen, je kan je mengen in de gesprekken, of gewoon luisteren en kijken naar muziek, (animatie)film of korte voorstellingen.

Ontdek het volledige programma per dag:

 

Vrijdag 2 februari

Zaterdag 3 februari

Zondag 4 februari