Driven

Verhalen van objecten.


Een expo over wonen, verbouwen, een man die langs een gebouw fietst, verhalen, objecten & mensen.

We zijn een land dat graag bouwt, verbouwt, ombouwt. We leven met de een baksteen in de maag en toch staan we vaak niet stil hoe belangrijk de plek is waar we wonen. Het is een onderdeel van ons zijn, van onze identiteit. Het is de plek waar we dromen, verhalen delen en ook kwetsbaar durven zijn.
 
Verandering en verbouwen staat duidelijk centraal op de site van de “Driehofsteden”. Maar wie zijn die mensen achter de gevels, wat zijn hun verhalen en belangrijke levens objecten.

Een object is een tastbaar iets, meestal bestaand uit levenloze materie. Maar is dit zo, zijn er objecten die meer betekenen dan we op eerste zicht zien? In de psychologie zien we dat onze levens vaak vergroeid zijn met objecten, we hechten ons aan objecten, Denk maar aan de knuffelbeer dat je nog hebt van als je kind was of de eerste schoentjes van je zoon of die eerste liefdes brief. We geven ze een andere waarde, een emotionele waarde. Deze objecten zijn opgeladen met herinneringen en gevoelens, het zijn voorwerpen die we meenemen in onze verhuis en een plaats geven in onze thuis, ze zijn een deel van wie we zijn.

In de zoektocht naar deze objecten willen we u een persoonlijk project tonen van de bewoners, een portret dat getoond zal worden in een intieme tentoonstelling waar je de bewoners en misschien ook jezelf beter leert kennen.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, i.sm. Museum X - Breng X bij, RITCS Brussel, Vormingplus Kortrijk, VTI Kortrijk, Gebiedswerking WIJKTEAM ZUID - DRIE HOFSTEDEN

Opening expo: 27 april – 19:00

Expo van 28 april tem 21 mei
Openingsuren: Doorlopend, 
ook open op zon- en feestdagen
10:00 tot 17:00 (tot 30 april) - 10:00 tot 18:00 ( tot 21 mei)

Locatie: Museum 1302 – Begijnhofpark z/n, 8500 Kortrijk