Openingsweekend


Dit jaar geen curator die ons openingsweekend samenstelt maar dit neemt niet weg dat Schouwburg Kortrijk ook dit jaar weer het (cultuur)seizoen feestelijk en zeer kwaliteitsvol opent.
Allen van harte welkom!

Na de officiële opening kan je op vrijdagavond (15/09) genieten van creatieve duizendpoot Wim Opbrouck. Samen met zijn Nederlandse kompaan Wilfried De Jong brengt hij 'We Free Kings' waarin ze samen zoeken naar de betekenis van vrijheid in een wereld die steeds benauwder wordt. Aansluitend is er nog een live jazzconcert of kan je in ons Arenatheater terecht voor een echte Whisky Tasting.

Zaterdag maken we er een echt feestje van met een ware 923-party op onze scène. het startschot wordt gegeven om 21u en we gaan door tot 03u 's nachts.

Op zondag 17 september wordt de binnenstad van Kortrijk opnieuw volledig verkeersvrij gemaakt. Naar aanleiding van ons openingsweekend treden we volledig uit onze voegen en wordt het Schouwburgplein een sfeervolle plek voor jong en oud. Om 14u en 17u kan je in ons Arenatheater de luisterverhalen van Annelies Hullebusch, Katharina Smets & Wanda Eyckerman onder de noemer 'Kopfkino' meepikken.