Toegankelijkheid


Iedereen is welkom in Cultuurcentrum Kortrijk. We leveren dan ook graag een aantal extra inspanningen om de toegankelijkheid te optimaliseren.

Rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders wordt een goed bereikbare plaats voorzien aan het tarief van de goedkoopste rang. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, reserveer je best tijdig. Je kan steeds telefonisch reserven via 056 23 98 55 of een mailtje sturen naar uit@kortrijk.be dan bellen we je op.  De avond zelf begeleidt één van onze medewerkers je graag naar je plaats. Voor meer info omtrent voorbehouden parkeerruimtes voor rolstoelgebruikers
in de buurt, kan je contact opnemen met het parkeerbedrijf Parko ( T 056 27 83 83, F 056 27 83 89 of E info@parko.be).

Ringleiding

De Schouwburg beschikt over een paar extra troeven voor mensen met een auditieve beperking. De parterre van de Schouwburg is voorzien van een vaste ringleiding, die storende randgeluiden wegfiltert voor mensen met een hoorapparaat. Door hun hoorapparaat op de “T-stand” te zetten kunnen mensen in optimale omstandigheden genieten van een voorstelling. Gelieve dit te melden bij reservering van je tickets. Ook aan de balie van UiT in Kortrijk is er een soundshuttle aanwezig.

 

Opgeleide hond

Mensen met een visuele beperking die begeleid worden door een speciaal opgeleide hond worden door het zaalpersoneel naar hun plaats vergezeld. Gelieve dit te melden bij reservering van je tickets.