zat 01.04.17

Het Proces

Abattoir Ferme


Abattoir Fermé bewerkt Franz Kafka's meesterwerk ‘Het Proces’ (1925) tot een theaterproductie over (on)schuld, rechtsgang en boete.

Op zijn dertigste verjaardag wordt bankbediende Jozef K. gearresteerd door twee ambtenaren. Overtuigd van zijn onschuld gaat hij de confrontatie met het rechtssysteem aan. Hij belandt echter in een wereld waarin het recht en de rede moeten wijken voor de ondoorgrondelijke logica van een absurde bureaucratie. Na eindeloze pogingen om greep te krijgen op zijn proces, geeft Jozef K. uiteindelijk toe. Op zijn 31e verjaardag wordt een verschrikkelijk vonnis uitgevoerd.

Kafka’s roman ‘Het Proces’ neemt op tragische en donkerkomische wijze de ontmenselijking door democratische instanties op de korrel. Abattoir Fermé verzamelt een grote cast voor wat toptheater belooft te worden. Drie weken lang exclusief en uitsluitend te zien in
Mechelen!

Regie: Stef Lernous. Tekst: Stef Lernous, vrij naar Franz Kafka’s ‘Het Proces’. Spel: Ruth Becquart, Nona Buhrs, Anne Fé De Boer, Manon Nieuweboer, Jeroen Perceval, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Tania Van der Sanden e.a.. Coproductie: mmMechelen Feest vzw in kader van het Stadsfestival Mechelen.


Uur
20:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
KC Nona
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
 
Bus
Gratis bus vertrekt om 17:45 aan Conservatorium, Casinoplein Kortrijk