don 13.10.16

East

Kobalt Works / Arco Renz


De Duitse choreograaf Arco Renz komt aanvankelijk naar Brussel om te studeren aan P.A.R.T.S., het dansopleidingsinstituut van Anne Teresa De Keersmaeker. In 2000 richt hij zijn structuur Kobalt Works op. Sindsdien is Brussel zijn uitvalsbasis. Regelmatig gaat hij op ontdekking in andere werelddelen, veelal Azië, om er samenwerkingsprojecten aan te gaan. Na vijftien jaar ervaring met Europees-Aziatische danscreaties, onderwerpt hij zijn lichaam aan bewegingen die doen denken aan gevechtskunst en performancetraditie en die hebben geleid tot de ontwikkeling van een unieke bewegingsstijl.

In ‘East’ staat Renz alleen op scène, in een obsessionele bewegingsstijl, aangevuurd door de live pulserende beats van de Vietnamese DJ Phu Pham. ‘East’ is een fascinerende, bijna hypnotiserende, voorstelling in een trancedialoog tussen de danser, het kleurige en heftige lichtspel, het bewegende decor en live dj muziek.

Concept, choreografie & dans: Arco Renz. Scenografie: Laurence Malstaf. Licht: Fujimoto ‘Kinsel’ Takayuki. Muziek: Phu Pham & Marc Appart. Choreografische medewerking: Nuria Guiu Sagarra. Kostuum: Jean-Paul Lespagnard. Productie: Kobalt Works vzw. Coproductie: Asian Arts Theatre - Gwangju (Korea). Met de steun van de Vlaamse Overheid.

Dans un vocabulaire gestuel obsessionnel, Arco Renz réconcilie la danse expressionniste allemande et les danses traditionnelles orientales. 'East' est un spectacle fascinant dans lequel le danseur, le jeu de lumière intense et chamarré, le décor mobile et la musique en direct d’un DJ vietnamien entament un dialogue de transe.


Uur
20:15
Genre
Dans
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
 
Inleiding
Om 19:30 door Gloria Carlier, vzw Stella Rossa
Extra
NEXT@schouwburg om 19:00