vri 21.04.17

Our Darkness (GEANNULEERD)

Mélanie Lomoff, Romeu Runa & Sara Vanderieck


Wegens een blessure van de mannelijke danser en het traag herstel na bevalling van de vrouwelijke danseres wordt de voorstelling 'Our Darkness' geannuleerd!

Mélanie Lomoff, Romeu Runa en Sara Vanderieck ontmoeten elkaar voor het eerst in 2006 in Gent, waar ze samenwerken bij Alain Platel en Les Ballets C de la B. In die periode ontstaat een gedeelde interesse voor het gebruik van beweging en lichamelijkheid om een mentale toestand van openheid en kwetsbaarheid te communiceren, zonder censuur. ‘Our Darkness’ is een duet geworden tussen Mélanie en Romeu. Sara zorgt voor de regie.

Op scène zien we een man en een vrouw die al lang in een afgesloten ruimte leven en er nog heel lang zullen verblijven. Ze hebben manieren ontwikkeld om zich te verstrooien, zodat ze niet altijd precies hetzelfde routineuze dagelijks leven beleven met exact dezelfde persoon. Ze zijn op zoek naar ontmoetingen met de ander op een zo specifiek- en persoonlijk mogelijke manier, wat leidt tot excessen. ‘Our Darkness’ is een intense emotionele rollercoaster over de overlevingsdrang van twee eenzame mensen.

Choreografie, concept & dans: Mélanie Lomoff & Romeu Runa. Dramaturgie: Sara Vanderieck. Licht: Jorge Posado. Coproductie: CC De Grote Post Oostende, Kunstencentrum Vooruit Gent & Citero Portugal.

Sur scène, on voit un homme et une femme qui vivent vraisemblablement depuis longtemps dans un espace confiné, en quête d’une rencontre avec l’autre, de distraction pour échapper à la routine.'Our Darkness' est une véritable montagne russe à propos de l’instinct de survie de deux personnes solitaires.


Uur
20:15
Genre
Dans
Locatie
Arenatheater
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Inleiding
Om 19:30 door Gloria Carlier, vzw Stella Rossa