zon 23.04.17

Gastheer: Rik Van Puymbroeck

Jonge Gasten


De getalenteerde jonge dichteres Charlotte Van Den Broeck (1991) is één van de aangename verrassingen op de poëziepodia vandaag. Charlotte Van den Broeck maakt indruk met haar poëzie in haar ijzersterke debuut ‘Kameleon’. Het valt op dat zij, net als andere jonge dichters vandaag, eerst van zich deed spreken als podiumdichter (in Saint - Amour of in het Poëziebordeel). Het gevoel dat ze op deze wijze overbracht met haar gedichten, belandde ook op papier in ‘Kameleon’. Ze won er de Herman de Coninck Debuutprijs mee. Ze studeert woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Haar ultieme doel is om contact te maken met mensen en hen te ontroeren. Er is een nieuwe bundel in voorbereiding.

Michaël Bijnens (°1990) is schrijver en theatermaker. Hij groeide op als zoon van een Antwerpse prostituee. Hij studeerde af aan de Brusselse theaterschool en maakte vervolgens razendsnel naam als theaterauteur. Met het veelgeprezen boek ‘Cinderella’ (2015) kwam hij langs de hoofdingang de literatuurwereld in. Auteurs met faam prezen het boek. Peter Verhelst sprak van het meest woeste, krankzinnige proza dat hij in jaren had gelezen. Ook Stefan Hertmans loofde zijn werk: ‘je stijl heeft op het juiste moment een brede adem, en dan weer ben je toegespitst en raak. Ook je opbouw is knap en de psychologische scherpte is heel intens. Hoed af.’

Gastheer Rik Van Puymbroeck (°1967) is journalist bij de krant De Morgen (sinds januari 2011). Werd in 2016 bekroond als Meesterverteller door de Stichting Verhalende Journalistiek voor een stuk in het wielermagazine Bahamontes. Voordien werkte hij bijna twintig jaar bij Het Belang van Limburg. Zijn sterke reportages en interviews, over de meest uiteenlopende onderwerpen en personen, worden erg gesmaakt door de lezers. Hij is afkomstig van Gent, maar woont in Leuven. Auteur van twee non-fictieboeken: 'Thuis en ver van huis' (2006) en 'Weduwen' (2008).


Uur
10:30
Locatie
Boekenhuis Theoria
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs