zat 29.04.17

Evol

Claire Croizé / Action Scénique


Claire Croizé wordt in 1978 geboren in Frankrijk en studeert in 2000 af in P.A.R.T.S.. Sinds haar debuut ‘Blowing Up’ in 2000 volgt Schouwburg Kortrijk haar artistieke parcours. Claires werk bouwt altijd verder op de ervaringen en resultaten van vorige producties. In de loop der jaren is haar danstaal gevoed door een liefdevolle blik voor de sensibiliteit van de bewegingstaal van haar dansers.

In ‘Evol’ delen vijf dansers deze liefde met het publiek, door een intiem portret te schetsen van elke danser. Voor elke creatie gaat Croizé op zoek naar een nieuwe relatie met muziek. Tijdens het creatieproces van ‘Evol’ wordt doelbewust het nummer ‘Five Years’ van David Bowie gebruikt. De uitdaging om populaire muziek te gebruiken in deze voorstelling ligt in het feit dat de dans de muziek niet mag illustreren, maar zijn eigen stem moet vasthouden en zijn eigen ‘toespraak’ op de muziek moet maken.

Een organisatie van CC De Schakel Waregem m.m.v. Schouwburg Kortrijk i.k.v. Dag van de Dans 2017

Concept: Claire Croizé. Dans: Equipe Action Scénique. Licht: Jan Maertens. Dramaturgie: Etienne Guilloteau. Productie: Action Scénique. Coproductie: Buda Kunstencentrum. Met de steun van: wpZimmer Antwerpen, STUK Leuven, Kaaitheater Brussel & De Vlaamse Gemeenschap. Action Scéniqe maakt deel van het Europees netwerk APAP (Advancing Performeing Arts Project).

Dans Evol, cinq danseurs partagent leur amour pour la sensibilité du vocabulaire gestuel avec le public à travers un portrait intime de chaque danseur. Pour chaque création, Croizé part en quête d’une nouvelle relation avec la musique.


Uur
20:00
Genre
Dans
Locatie
CC De Schakel
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
 
Inleiding
Om 19:30