zat 17.09.16

Discovery Channels

O.a. Ish Ait Hamou,Kokokito,Saskia De Coster,...


Met ‘Discovery Channels’ stel je je eigen programma samen. Uniek en op maat van wat jij wil! Kom tijdig naar de Schouwburg en kies zelf 5 voorstellingen. Ga gedurende 2 uren op ontdekkingstocht door de Schouwburg waar helden en heldinnen verscholen zitten op obscure plekken.   We geven je desnoods een duwtje in de rug de avond zelf en helpen bij je keuze.  Eén ding zijn we zeker: we garanderen je een enorm fijne avond.

De ontdekkingstocht leidt je langs enkele van deze artiesten. 

Ish Ait Hamou, gekend van So You Think You Can Dance, maar meer nog door zijn deelname aan Terug Naar Eigen Land, vertelt gepassioneerd over zijn helden. 

Kokokito wordt ongetwijfeld dé ontdekking van het weekend. Kokokito is een door spel geleide lecture-performance van de jonge choreograaf/performer Louis Vanhaverbeke. In deze solovoorstelling danst-speelt-prutst-slamt hij zich een baan door de ruimte, flirtend met de set-up van een concert. (Laureaat Circuit X 2015)

Zak je liever weg in een luie zetel? Dan kan dat bij de tekst-soundperformances van Saskia De Coster en Inne Eysermans. Een voorstelling van onze centrale openingsfiguur zelf. 

Sportfanaten en taalpuristen komen aan hun trekken rond tijdens de woordduels.  In een boksring gaan enkele schrijvers elkaar te lijf (Gaea Schoeters-Jeroen Theunissen en Lara Taveirne-Iwein Segers), onder toeziend oog van scheidsrechter en comedien Erhan Dimirci.

Ook degenen die het liefst van al de hele dag in bed zouden liggen, vinden hun gading tijdens het openingsweekend. Niemand minder dan Lize Spit wacht in haar bed op gezelschap aan wie ze met een zwoele stem poëzie kan voordragen. Neem alvast je lievelingsgedicht mee zodat ze niet met de mond vol tanden komt te staan!

Herinner je je Bart Jaques nog? De Kortrijkse letterzetter kan tijdens het openingsweekend natuurlijk niet ontbreken. Samen met zijn ‘lettertypes’ brengt hij het woord op een creatieve, gedurfde manier in het stadsbeeld en de leefwereld van de Kortrijkse inwoners. Ditmaal stelt hij jou voor aan slam poetry, een moderne vorm van poëzievoordracht, ondersteund door de muziek van Ten Adem. "Veel jongeren hebben niets met poëzie, maar hun mond valt open wanneer ze dit horen. Slam poetry maakt poëzie weer cool. Slamdichters zijn de bungeejumpers van de literatuur.”

Of stap de virtuele wereld binnen van Crew, die jou het heldendom laat ervaren aan den lijve via virtuele toepassingen. Crew is een experimenteel gezelschap, dat sommigen kennen uit het NEXT festival, dat zichtbaar maakt hoe technologie ons verandert. Een ervaring waar je deel van uitmaakt, die jij mee bepaalt.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs