zat 21.10.17

Mer-

Claire Croizé & Etienne Guilloteau / ECCE


Claire Croizé en Etienne Guilloteau, beiden afgestudeerd aan P.A.R.T.S., werken als twee individuele choreografen onder ECCE. Met een gedeelde filosofie maar eigen artistieke taal. De nadruk ligt op beweging en lichamelijkheid en de danser als fysieke persoon. Muziek speelt een prominente rol in hun werk.

‘Mer-’ is een stuk voor vijf dansers en vijf zangers. De muziek wordt uitgevoerd door Marnix de Cats Pluto Ensemble, gespecialiseerd in oude muziek. ‘Mer’ verwijst naar ‘mourir’ en ‘la mer’, als metafoor voor dood en eindigheid. De dood staat centraal, maar laat ruimte voor lichtheid en vreugde. Het is zoeken naar balans: sterven als het meest uitzonderlijke en ondenkbare maar tegelijk meest triviale in een mensenleven.

‘Mer-’ is hun eerste creatie met religieuze muziek, vol drama en sobere schoonheid. Dans en zang komen samen. Het erkennen van de dood mondt uit in een viering van het leven.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & kunstencentrum BUDA

Concept & choreografie: Claire Croizé & Etienne Guilloteau. Dans: Claire Godsmark, Emmi Väisänen, Young Won Song + 2 nader te bepalen. Dramaturgie: Marnix de Cat. Muziek: Pluto Ensemble. Productie: ECCE. Coproductie: Concertgebouw Brugge. In samenwerking met: STUK, wpZimmer & Workspacebrussels. Met de steun van: Provincie West-Vlaanderen.

Une création avec de la musique religieuse, du drame et de la beauté sobre. La mort est omniprésente, mais laisse de la latitude à la légèreté et à la joie. Une quête d’équilibre : l’acceptation de la mort aboutit à une célébration de la vie.


Uur
20:15
Genre
Dans
Locatie
Muster Heule
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €16.00 - €8.00 (-26 jaar)