din 13.03.18

TORDRE

Rachid Ouramdane / Compagnie L’A (Geanulleerd)


GEANNULEERD! - Meer info volgt later

Rachid Ouramdane is bekend om zijn multidisciplinaire en esthetische choreografieën. Hij werkt onder meer samen met Meg Stuart, Christian Rizzo en Ballet de l’Opéra de Lyon. Hij richt in 2007 zijn eigen gezelschap L’A op en is sinds 2016 codirecteur van het Nationaal Choreografisch Centrum in Grenoble. Maatschappelijke, mensgerichte onderwerpen vormen zijn inspiratiebron. In 2016 sluit hij het NEXT-festival af met het indrukwekkende ‘Tenir Le Temps’.

In bewegingen en in de manier waarop we ontroerd worden, zoekt Ouramdane naar verborgen intimiteit. Wat onthullen bewegingen over ons leven? Hoe komt het dat we elk op een eigen manier bewegen? In ‘TORDRE’ schetst hij een persoonlijk en sensitief portret van twee dansers. De Letse Lora Juodkaite draait duizelingwekkend rond haar eigen as alsof ze een schuiloord voor zichzelf bouwt. De Britse Annie Hanauer vindt, ondanks haar armprothese, een grote bewegingsvrijheid. Beide lichamen stralen een onverklaarbare, magische, maar herkenbare emotie uit. De eenvoudige, virtuoze bewegingen zijn van een adembenemende hypnotiserende schoonheid.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC De Brouckère Torhout & GC d'Iefte Deerlijk

Concept & Choreografie: Rachid Ouramdane. Dans: Annie Hanauer & Lora Joudkaite. Lichtontwerp: Stéphane Graillot. Decor: Sylvain Giraudeau.

Dans une chorégraphie esthétique, il se dégage de deux corps une émotion énigmatique, magique, mais reconnaissable, fragile et belle. Les mouvements simples, virtuoses, portent en eux
une beauté et une intimité hypnotique à couper le souffle.


Uur
20:15
Genre
Dans
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Inleiding
Inleiding om 19:30 door Gloria Carlier (vzw Stella Rossa)