vri 15.09.17

We Free Kings

NTGent/Wim Opbrouck & Wilfried De Jong


Creatieve duizendpoot Wim Opbrouck staat in ‘We Free Kings’ naast zijn Nederlandse kompaan Wilfried de Jong, acteur, schrijver, columnist, presentator, producent en dj.

In een wereld die steeds benauwder aanvoelt zoeken ze samen naar de betekenis van vrijheid. Hun gids: jazz. Muziek op het scherp van de snee, als bevrijding van de geest. Intiem. Wild. Heftig.

‘We Free Kings’ gaat over het (be)nemen van vrijheid. Over medemenselijkheid en universele broederschap. Over mijmerende koningen, dansende herten, vriendschap en vrijheid. Het is een voorstelling die zich verzet tegen elke vorm van macht. Opbrouck en de Jong zoeken een weg uit de bekrompenheid en wagen een sprong in het diepe, voortgestuwd door een eigenzinnige selectie persoonlijke favorieten en regelrechte jazzklassiekers. In de woorden van John Cage: “There is no such thing as silence.”

Geniet na de voorstelling van een live jazzconcert.

Concept & spel: Wim Opbrouck & Wilfried de Jong. Met de liefdevolle medewerking van: Flup Beys, Ferre Carron, An De Mol, Ilka De Wilde, Laura Ergo, Luc Goedertier, Koen Haagdorens, Katelijne Laevens, Bart Meeusen, Sander Michiels, An Miller, Ron Reuman, Mark Van Denesse & Peter Verhelst.


Uur
20:15
Genre
Muziek
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Standaard: €18.00 - €8.00 (-26 jaar)
Duur
70'
Extra
Officiële opening met hapje en drankje om 19:30