zat 30.09.17

Nachtasiel

Theater Antigone


In 1902 schreef Maxim Gorki ‘Na Dje’, te vertalen als ‘Nachtasiel’ of letterlijk ‘Op de Bodem’. Met groot mededogen portretteert hij in dit tegendraadse toneelstuk verschoppelingen, outcasts en asocialen die zich vol (wan)hoop een weg zoeken in de onderbuik van een grootstad.

115 jaar later. Onze maatschappij kent deze verworpenen nog altijd. Omdat regisseur Raven Ruëll wil begrijpen wat armoede met een mens doet, werkt hij ‘Nachtasiel’ uit als sociaal drama. Het resultaat is niet alleen een vlammende aanklacht tegen de gevolgen van de neoliberale pletwals, maar ook een sociale studie én een inkijk in een opvangcentrum. ‘Nachtasiel’ is een noodzakelijke oefening in empathie, met maar liefst veertien acteurs en actrices op scène: een mengeling van Nederlands- en Franstaligen, en van grote namen en studenten.

Een organisatie van Theater Antigone m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Tekst: Maxim Gorki. Regie: Raven Ruëll. Spel: Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, David Dermez, Jos Verbist, Soufiane Chilah, Benjamin Opdebeeck, Sophie Warnant, Gorges Ocloo, Eléna Doratiotto, Laura Sépul, Anthony Foladore, Thijs Lambert, Valentina Toth & Fiona Willemaers. Beeld: Peter Monsaert. Scenografie: Giovani Vanhoenacker. Geluidsontwep: Niels Vanherpe. Productie: Theater Antigone & Théâtre National de Bruxelles.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Theater Antigone
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €13.00 - €10.00 (-26 jaar)
Inleiding
Inleiding om 19:45