vri 13.10.17

Another One

Lobke Leirens & Maxim Storms


Lobke Leirens, speelde o.a. in ‘Alice’ van Abattoir Fermé en bij het collectief Kuiperskaai. Samen met Maxim Storms studeert ze af aan de School of Arts/KASK Gent. In 2014 presenteren ze tijdens Theater Aan Zee hun eerste samenwerking ‘Krocht’, een bizarre en fantastische tocht naar de onderwereld.

In deze nieuwe ‘Another one’ zien we twee fictieve stervelingen die vredig het lijden van de zwijgzaamheid verkennen. Het verhaal van het ouder koppel, jaar en dag elkaars steun, in liefde en haat is eerder banaal. Maar deze jonge makers overstijgen dat door het koppel in een tijdloze ruimte te brengen en te kiezen voor het universele gebaar. Dit doen ze met een uitzonderlijk fysieke speelstijl. Repetitief scanderen ze de tijd, door elke handeling, dialoog en dramatische actie terug te brengen tot een vorm van ritme. Op die manier wordt ‘Another One’ bijna een beeldend concert.

De pers over de voorstelling 'Another One':

Zowel Knack, De Standaard als Theaterkrant.nl gaven de voorstelling een 4 sterren-recensie. 

"De jonge theatermakers Maxim Storms en Lobke Leirens zijn een van de meest komische duo’s van het moment." (Filip Tielens in de Standaard)

 

Spel & creatie: Maxim Storms & Lobke Leirens. Coach: Freek Mariën. Zakelijke ondersteuning: Makersplatform Drift. Coproductie: Vooruit & Arenbergschouwburg. Ondersteund door: Circuit X.
Geselecteerd voor Circuit X.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €6.00 (Last minute deal)
Duur
60'