vri 01.12.17

Lost Boys

HETGEVOLG & B12vzw


Het originele verhaal van Peter Pan begint met een voorwoord van auteur J.M. Barrie, waarin hij het werk opdraagt aan ‘de vijf’ broers, zonder wie het nooit zou hebben bestaan. Door een toevallige ontmoeting komen ze in Barries leven en hij zal ze nooit meer laten gaan. De vijf vormen zijn inspiratie, het onderwerp, zijn verbeelding, zijn leven. Of ze dat nu willen of niet.

Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman verplaatsen zich in de figuur van Barrie en vertrekken vanuit de spanning tussen zijn persoonlijke leven en zijn verbeeldingswereld.
Kun je jezelf in fantasie verliezen? Is realiteit sterker dan verbeelding? Moeten we af en toe wegvluchten naar Neverland of Wonderland? Biedt kunst troost? Of is het slechts een luchtkasteel? Net zoals Barrie laten ze zich omringen door ‘lost boys’, kinderen die om één of andere reden als ‘verloren’ bestempeld worden. Zij zijn het onderwerp, hun verbeelding, hun leven. Of ze dat nu willen of niet.

Een organisatie van CC Wevelgem m.m.v. Schouwburg Kortrijk

Van & met: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman & de ‘lost boys’. Coaching: Stefan Perceval. Productie: B12vzw & HETGEVOLG. In samenwerking met: de Arenbergschouwburg, C-TAKT & ViaZuid.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
OC De Stekke
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €16.00 - €14.40 (-26 jaar)