din 12.12.17

Poquelin II

TG Stan & Olympique Dramatique/NTGent/Arsenaal/Lazarus/Dood Paard


In 2004 maakt STAN ‘Poquelin’, een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière, waaronder ‘Médecin Malgré lui’, ‘Sganarelle’ en ‘Le Malade Imaginaire’. De voorstelling toert uitgebreid en is een
mijlpaal in het repertoire van STAN.

“Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden”, aldus Molière. Reden genoeg om opnieuw in zijn werk te grasduinen en inspiratie op te doen. Staan zeker op het programma: ‘Le Bourgeois Gentilhomme’, waarin Molière spot met een rijke burger die het gedrag en de levenswijze van de adel wil imiteren, en ‘L’Avare’, een tragikomedie over gierigheid, machtswellust, hebzucht, generatieconflict, waarheid en leugen die bol staat van de absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken.

Door samen te werken met verschillende gezelschappen brengt STAN een grote cast samen om u tegen te zeggen!

Tekst: Molière. Van & met: Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver & Frank Vercruyssen. Lichtontwerp: Thomas Walgrave. Productie & decor: tg STAN. Coproductie: Toneelhuis/Olympique Dramatique, NTGent, Dood Paard & ARSENAAL/LAZARUS.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Standaard: €16.00 - €8.00 (-26 jaar)
Inleiding
Inleiding om 19:30
Extra
Deze voorstelling maakt deel uit van het 'Watch, learn & enjoy'-parcours