woe 13.12.17

Jazz@Pand.A

MDC III


!!!!!! GEANNULEERD wegens ziekte !!!!!!

Sinds ‘Interstellar Space’, John Coltranes duo-album met Rashied Ali, krijgt de combinatie van sax en drums een bijna spirituele bijklank. In de jaren 60 van de vorige eeuw zoeken waarheidszoekers dan ook naar transcendentale betekenis achter de muziek. Sindsdien is er veel veranderd en interpreteren muzikanten deze jazzerfenis op hun eigen manier.

MDC III is één van de vele projecten van Mattias De Craene. Hier gaat hij op zoek naar de muzikale wereld van John Coltranes tijd, samen met drummers Simon Segers en Lennert Jacobs. Beiden hebben een muzikale geschiedenis in projecten die gaan van jazz over pop tot experimentele muziek. Samen brengen ze een repertoire dat rijk is aan contrast, waarbij elektronische invloeden en drums de akoestische beperkingen opzoeken.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, Muziekcafé Pand.A & Wilde Westen.

Mattias De Craene part en quête de l’univers musical de John Coltrane. Avec deux batteurs polyvalents à ses côtés, il interprète un répertoire riche en contrastes dont les influences électroniques et les percussions font oublier les limitations acoustiques.


Uur
21:00
Genre
Muziek
Locatie
Muziekcafé Pand.A
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €5.00 - €5.00 (-26 jaar) - €0.00 (Wildcard )
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)