vri 22.12.17

De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van Koning Edward...

Zuidpool


Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de wereldliteratuur. Nu herwerkt Tom Lanoye het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis, geschreven door Shakespeares grote rivaal Christopher Marlowe. De cast bestaat uit vier generaties uitzonderlijke acteurs: Johan Van Assche, Sofie Decleir, Peter Seynaeve, Koen van Kaam, Vincent Van Sande, Daan Roofthooft en Fedja Haagdorens. Net zoals bij de succesproductie ‘Macbeth’ staat Mauro Pawlowski opnieuw in voor het geluidsdecor.

Edward II is de meest impopulaire koning uit de Engelse geschiedenis. Zijn vermeende homoseksualiteit, grote voorliefde voor kunsten en totale desinteresse voor het bestuur van het land leiden uiteindelijk tot zijn gruwelijke marteldood. Wanneer hij zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij binnen zijn familie een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon.

Een organisatie van CC De Grote Post Oostende m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Met: Peter Seynaeve, Sofie Decleir, Johan Van Assche, Koen van Kaam, Vincent Van Sande, Daan Roofthooft & Fedja Haagdorens (t.b.c.). Tekst: Tom Lanoye, vrij naar Christopher Marlowe. Regie: Jorgen Cassier. Muziek: Mauro Pawlowski. Kostuums: Andrea Kränzlin. Techniek: David Van Hove & Thomas Cuyckens (t.b.c.). Productie: Zuidpool.


Uur
20:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
CC De Grote Post
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €18.00
Bus
Gratis bus vertrekt om 18:00 aan Conservatorium, Casinoplein Kortrijk
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)