don 18.01.18

Het kleine meisje van Meneer Linh

Toneelhuis/Guy Cassiers


Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Die praat over zijn pas overleden vrouw. Meneer Linh begrijpt hem niet, maar luistert, met het kleine meisje op schoot, en zoekt hem dagelijks op. Tot plots alles verandert …

‘Het kleine meisje van meneer Linh’ is gebaseerd op de novelle van Philippe Claudel over een man die vlucht met het weinige dat hem rest. Guy Cassiers regisseert Koen De Sutter.  Waar ‘Grensgeval’ de westerling toont die geen antwoord vindt op de nieuwkomers, gaat ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ over de ervaring van de vluchteling die (te) weinig sleutels aangereikt krijgt om de nieuwe wereld te vatten.

In onze seizoensbrochure werd deze voorstelling aangekondigd met acteurs Gene Bervoets en Dirk Roofthooft. Deze zomer heeft Dirk Roofthooft beslist om niet meer mee te spelen in deze productie. Dirk Roofthooft wordt vervangen door Koen De Sutter. Een absolute klasbak. Gene Bervoets moet het op doktersadvies rustiger aan doen en heeft, samen met Toneelhuis, besloten om niet mee te spelen in deze productie. 

In overleg met de hele ploeg van Toneelhuis heeft regisseur Guy Cassiers beslist om verder te werken aan de voorstelling met Koen De Sutter en dat op basis van een nieuw artistiek concept.

Guy Cassiers: “Van een parabel over vriendschap, gespeeld door twee acteurs, verschuift de voorstelling nu naar een verhaal over de kracht van de verbeelding en de uitbeelding, waarbij één enkele acteur met tekst, beeld, muziek, geluid en projectie de fragiele wereld van meneer Linh en meneer Bark oproept.”


Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Actueel Denken en Leven.

Tekst: Philippe Claudel. Regie: Guy Cassiers. Met: Koen De Sutter. Video-ontwerp: ntb. Lichtontwerp: o.v. Bas Devos. Geluidsontwerp: Diederik De Cock. Productie: Toneelhuis. ‘Het kleine meisje van meneer Linh kadert in de groots opgezette Europese samenwerking ‘Grenzeloos’.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Standaard: €16.00 - €8.00 (-26 jaar)
Inleiding
Inleiding om 19:30