don 18.01.18

Het kleine meisje van Meneer Linh

Toneelhuis/Guy Cassiers


Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Die praat over zijn pas overleden vrouw. Meneer Linh begrijpt hem niet, maar luistert, met het kleine meisje op schoot, en zoekt hem dagelijks op. Tot plots alles verandert …

‘Het kleine meisje van meneer Linh’ is gebaseerd op de novelle van Philippe Claudel over een man die vlucht met het weinige dat hem rest. Guy Cassiers regisseert toppers Gène Bervoets en Koen De Sutter. Met zin voor finesse en detail geven ze gestalte aan de vreemdheid van een nieuwe wereld en de vertrouwdheid die desondanks groeit tussen twee mensen. Waar ‘Grensgeval’ de westerling toont die geen antwoord vindt op de nieuwkomers, gaat ‘Het kleine meisje van meneer Linh’ over de ervaring van de vluchteling die (te) weinig sleutels aangereikt krijgt om de nieuwe wereld te vatten.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Actueel Denken en Leven.

Tekst: Philippe Claudel. Regie: Guy Cassiers. Met: Dirk Roofthooft & Gène Bervoets. Video-ontwerp: ntb. Lichtontwerp: o.v. Bas Devos. Geluidsontwerp: Diederik De Cock. Productie: Toneelhuis. ‘Het kleine meisje van meneer Linh kadert in de groots opgezette Europese samenwerking ‘Grenzeloos’.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Standaard: €16.00 - €8.00 (-26 jaar)
Inleiding
Inleiding om 19:30