vri 02.02.18

Grondwerk

Lucinda Ra


Lucinda Ra is een collectief van jonge theatermakers, muzikanten, beeldend kunstenaars en een kok met een uitgesproken sociaal engagement. Ze hebben één ding gemeen: ze observeren de wereld en benaderen hun onderwerpen zo onbevangen mogelijk. Om de wereld te begrijpen praten ze met zoveel mogelijk getuigen. Zo ontstaan muzikale en beeldende voorstellingen die zeer toegankelijk zijn.Met ‘GRONDWERK’ bouwt Lucinda Ra drie dagen lang aan een reizend atelier waar theater en werkelijkheid door elkaar lopen. Ze doen dat aan de hand van theatrale momenten, gesprekken, film, beeldend werk, muziek…

‘GRONDWERK’ vindt plaats op het podium van de schouwburg tijdens het eerste weekend van februari. Rond een grote tafel. Het toegangsticket is 250 gram eten per dag (geen vlees/vis). Zo voorzien de toeschouwers de ingrediënten waar ter plekke lekker mee gekookt wordt.

Het programma op vrijdag

VRIJDAG 2 FEBRUARI / 20u00 - 23u00 / Het KIND

20u00: Openingsceremonie met Stille Fanfare en Kinderkoor Work in progress van Stefanie Claes rond de vondelingenschuif: ‘Hoeveel is er al bepaald wanneer een kind wordt geboren?’ i.s.m. kinderen uit Kortrijk.
21:30: ‘Akaaremoertoe Bahikoeroe’, lezing uit theatertekst door kinderen en Philippe Flachet.
22u30: afsluitconcert met Giovanni Barcella en Jeroen Van Herzeele

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, kunstencentrum BUDA & Unie der Zorgelozen.

Co-productie: Vooruit & KAAP. Lucinda Ra is Giovanni Barcella, Jeroen van Herzeele, Brigitte Mys, Stefanie Claes, Bart Capelle, Simon Allemeersch, Mario Debaene, Maarten De Vrieze & Barbara Claes - ‘GRONDWERK’ bestaat in samenwerking met Sven Roofthooft, Sofi e Van der Linden & Sara Sampelayo.


Uur
20:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €1.00
Extra info
Dit is het deel 'HET KIND' van het drieluik van 'GRONDWERK'
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)