zat 03.02.18

Grondwerk

Lucinda Ra


GRONDWERK is een open atelier van het collectief Lucinda Ra. Lucinda Ra dat zijn  theatermakers, muzikanten, beeldend kunstenaars, een ontwerper, een dramaturg en een kok.
Ze hebben één ding gemeen – ze observeren de wereld en benaderen hun onderwerpen zo onbevangen mogelijk, praten met zoveel mogelijk ‘getuigen’, vellen geen oordeel. Zo proberen ze de wereld rondom te begrijpen en ontstaan muzikale en beeldende voorstellingen die zeer toegankelijk zijn.
GRONDWERK is een zoektocht naar een nieuwe vorm van samenwerking tussen de  kunstenaars onderling, tussen kunstenaars en wetenschappers, tussen kunstenaars en publiek. Met GRONDWERK bouwen ze drie dagen lang een microsamenleving waar het theatrale en werkelijkheid voortdurend door elkaar lopen. Waar kunstenaars, wetenschappers en toeschouwers zich – vanuit hun eigen ervaring - verdiepen in hoe we met elkaar kunnen samen leven en werken.
GRONDWERK vindt plaats rond een grote tafel. Het toegangsticket is 250 gram eten. Zo voorzien de toeschouwers de ingrediënten waarmee heerlijk gekookt wordt. De keuken vormt het hart van het project en is doorlopend open. Als toeschouwer kan je binnen en buiten lopen, je kan je mengen in de gesprekken, of gewoon luisteren en kijken naar muziek, (animatie)film of korte voorstellingen.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, kunstencentrum BUDA & Unie der Zorgelozen.

Co-productie: Vooruit & KAAP. Lucinda Ra is Giovanni Barcella, Jeroen van Herzeele, Brigitte Mys, Stefanie Claes, Bart Capelle, Simon Allemeersch, Mario Debaene, Maarten De Vrieze & Barbara Claes - ‘GRONDWERK’ bestaat in samenwerking met Sven Roofthooft, Sofi e Van der Linden & Sara Sampelayo.


Uur
15:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €1.00
Extra info
Dit is het deel 'WONEN EN WERKEN' van het drieluik 'GRONDWERK'
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)