zat 03.02.18

Grondwerk

Lucinda Ra


Na ‘Rabot 4-358’ en ‘Het Fioretti Project’ zet Lucinda Ra haar parcours verder. Deze groep makers en muzikanten verzamelen een heel eigen expertise rond precair wonen, psychiatrie en een sociale stad. In ‘GRONDWERK’ nemen ze drie dagen de tijd om jou in dit werk mee te nemen. ‘GRONDWERK’ is onafgebroken performance, lezingen, concert, expo en een fanfare die in alle stilte voorbijtrekt, allemaal in dezelfde ruimte. Lucinda Ra werkt hiervoor samen met beeldend kunstenaar Sofi e Van der Linden en tal van experts die ze de laatste jaren ontmoette.

‘GRONDWERK’ is een 72 uur durend atelier, geen voorstelling maar een stuk favela. Een museum en openbaar onderzoek rond de vraag wat een sociale stad zou kunnen zijn. In drie dagen ga je van kind tot oud. Over leven en dood van elke dag in de verzorgingsstaat. Er is nooit pauze. Kunst, keuken en (jazz)muziek zijn doorlopend.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, kunstencentrum BUDA & Unie der Zorgelozen.

Co-productie: Vooruit & KAAP. Lucinda Ra is Giovanni Barcella, Jeroen van Herzeele, Brigitte Mys, Stefanie Claes, Bart Capelle, Simon Allemeersch, Mario Debaene, Maarten De Vrieze & Barbara Claes - ‘GRONDWERK’ bestaat in samenwerking met Sven Roofthooft, Sofi e Van der Linden & Sara Sampelayo.


Uur
15:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €1.00
Extra info
Dit is het deel 'WONEN EN WERKEN' van het drieluik 'GRONDWERK'
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)