zon 04.02.18

Grondwerk

Lucinda Ra


Lucinda Ra is een collectief van jonge theatermakers, muzikanten, beeldend kunstenaars en een kok met een uitgesproken sociaal engagement. Ze hebben één ding gemeen: ze observeren de wereld en benaderen hun onderwerpen zo onbevangen mogelijk. Om de wereld te begrijpen praten ze met zoveel mogelijk getuigen. Zo ontstaan muzikale en beeldende voorstellingen die zeer toegankelijk zijn.Met ‘GRONDWERK’ bouwt Lucinda Ra drie dagen lang aan een reizend atelier waar theater en werkelijkheid door elkaar lopen. Ze doen dat aan de hand van theatrale momenten, gesprekken, film, beeldend werk, muziek…

‘GRONDWERK’ vindt plaats op het podium van de schouwburg tijdens het eerste weekend van februari. Rond een grote tafel. Het toegangsticket is 250 gram eten per dag (geen vlees/vis). Zo voorzien de toeschouwers de ingrediënten waar ter plekke lekker mee gekookt wordt.

Het programma op zondag

ZONDAG 4 FEBRUARI / 15u – 19u / Bejaarde Stad

15u00: Kraak de Schouwburg
15u15: Ouvidor: Film en gesprek
17u00: Loos-en-Gohelle:  verhaal van een voormalig steenkoolmijndorp en zijn herbestemming - lezing  Julian Perdrigeat, assistent van de burgemeester van Loos-en-Gohellle.
18u00: Afsluitlied ‘een us’
19:00: Slotmoment met getuigen & Refu-Interim.
Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, kunstencentrum BUDA & Unie der Zorgelozen.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk, kunstencentrum BUDA & Unie der Zorgelozen.

Co-productie: Vooruit & KAAP. Lucinda Ra is Giovanni Barcella, Jeroen van Herzeele, Brigitte Mys, Stefanie Claes, Bart Capelle, Simon Allemeersch, Mario Debaene, Maarten De Vrieze & Barbara Claes - ‘GRONDWERK’ bestaat in samenwerking met Sven Roofthooft, Sofi e Van der Linden & Sara Sampelayo.


Uur
15:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €1.00
Extra info
Dit is het deel 'DE OUDE DAG' van het drieluik 'GRONDWERK'
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)