din 20.02.18

King Lear

HETPALEIS & Het Zuidelijk Toneel


Na zijn succesvolle ‘Romeo en Julia’ blijft Simon De Vos gefascineerd door Shakespeare. De manier waarop de vierhonderd jaar oude teksten echoën in de hedendaagse maatschappij is ontluisterend. Hij legt de magistrale ‘King Lear’ naast de huidige EU en laat ze in dialoog treden met mekaar.

Koning Lear, van de laatste generatie die het Rijk adem heeft ingeblazen, staat op het punt dat Rijk te verdelen. Maar hij kan het niet opnemen tegen de jonge generatie die telkens opnieuw de legitimiteit ervan in vraag stelt. Wanneer zelfs zijn dochters zich tegen zijn oorspronkelijke idealen keren, ervaart hij dit als het ultieme verraad. Alleen al de speculatie over een splitsing zorgt voor scheuren en onrust, net zoals in het echte Europa.

‘King Lear’ is een hedendaagse tragedie over een oud Rijk dat door ijdele machthebbers en hun persoonlijke agenda’s in een impasse verzandt.

Tekst: William Shakespeare. Tekstbewerking: Simon De Vos. Regie: Simon De Vos. Spel: Jan Hammenecker, Bram De Win, Jobst Schnibbe, Simon Boer, Michaël Pas, Scarlet Tummers,
Nona Buhrs, Evgenia Brendes, Krisjan Schellingerhout & Kaspar Schellingerhout. Scenografie & lichtontwerp: Mark VDN. Kostuumontwerp: Lies Van Assche. Dramaturgie: Bart Van den Eynde. Componist: Stijn Cole. Decoruitvoering: HETPALEIS. Kostuumuitvoering: HETPALEIS & Het Zuidelijk Toneel.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Standaard: €16.00 - €8.00 (-26 jaar)
Inleiding
Inleiding om 19:30
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)