woe 14.03.18

Double Bill: Salut Copain & Kluster

Dounia Mahammed & Elias Vandenbroucke/Gode Kempen


Dounia Mahammed met 'Salut Copain'

‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’
Dounia Mahammed (1990) studeert drama aan het KASK in Gent. Tijdens haar studies werkt ze onder meer samen met Villa Voortman, Silke Huysmans, Mira Bryssinck, Lukas Smolders en wpZimmer. Haar monoloog ‘Salut Copain’ is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaan Paul Auster. Het stuk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor (beeldende) taal en humor. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering zet Mahammed de taal in om te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over mens en menszijn. Het is een voorstelling van vrolijke, wilde, bange, korte en langere gedachten, waarmee ze in augustus 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater aan Zee wint.

Geselecteerd voor Circuit X.

 

 

Elias Vandenbroucke en Gode Kempen met 'Kluster'

Elias Vandenbroucke en Gode Kempen studeren kleinkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Voor hun masterproef besluiten ze samen te werken. Een veelbelovend duo!

Een zender en ontvanger verliezen elkaar in ruis. Ze zoeken naar een signaal tot ze per ongeluk op dezelfde frequentie stuiten. ‘Kluster’ is een muzikale en humoristische voorstelling vol indrukken van de leefwereld van de hedendaagse mens op deze aardbol. Gewapend met synthesizers en analoge elektronica tasten Elias Vandenbroucke en Gode Kempen in hun zoektocht naar betekenis de grenzen af
tussen spelen en musiceren.

Salut Copain:
Tekst, spel & regie: Dounia Mahammed. Geïnspireerd door: Daniil Charms, Paul Auster, Jozef van de Berg e.a. Coaching: Tine Van Aerschot. Productie: wpZimmer. Dank aan: KASK, Gouvernement, Griet Boddez, Simon D’Huyvetter, Seppe Decubber, Anjana Dierckx, Brecht Vermeersch, Mira Bryssinck, Silke Huysmans, Wannes Gyselinck & Simon Allemeersch.

Kluster:
Spel, muziek & scenografie: Elias Vandenbroucke & Gode Kempen. Kostuum: Liesbeth Plettinckx. Coaching: Michai Geyzen & Pieter-Jan De Wyngaert. Met dank aan Zuidpool, Monty, Arenberg, Peter Seynaeve & Karel Tuyschaever.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €14.00 - €8.00 (-26 jaar)
Duur
Salut copain: 50' + Kluster: 50'