woe 28.03.18

Belgium Rules/Belgian Rules

Jan Fabre/Troubleyn


Jan Fabre brengt een ode aan zijn land. Raymond van het Groenewoud schrijft de lijfl iederen en Johan de Boose tekent voor de tekst.

“Theater ligt aan de basis van dit kleine land en theater is wat dit land blijft. België barst van bureaucratie en geforceerde vormelijkheid. Belgen laven zich aan het leven en genieten gulzig. Friet! Bier! Wafels en chocola! In fanfare en feest geloven zij. Grijze luchten en regen vormen een dankbaar doek. België is een land van surrealisten. In België leeft een ras van plantrekkers en foefelaars. Ze buigen de wet, rekken en strekken de regels. Oh dierbaar België, schijnheilig land der vaderen. Laat je niet van de wijs brengen door vlaggen en vaandelzwaaien, door het knetterende knalfeest waarop je bent uitgenodigd. De parabel van dit bizarre koninkrijk brengt het verhaal van totale afwezigheid van nationalisme. Belgen zijn trots op hun gebrek aan trots. Dit misvormde land vormt het magnifi eke midden van Europa. Duw de rolluiken omhoog, vind een venster op dit laconieke land en zie veel van de wereld daarbuiten.”
Dus verwacht je aan een uitzinnig feest met bier, carnaval, Magritte en Ensor!

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC Wevelgem.

Concept & regie: Jan Fabre. Dramaturige: Miet Martens. Assistent dramaturgie: Edith Cassiers. Auteur: Johan de Boose. Muziek: Raymond van het Groenewoud & Andrew Van Ostade. Kostuum: Kasia Mielczarek & Jonne Sikkema. Spel: Annabelle Chambon, Cédric Charron, Tabitha Cholet, Anny Czupper, Stella Höttler, Ivana Jozic, Gustav Königs, Merel Severs, Kasper Vandenberghe & Andrew Van Ostade.

Jan Fabre rend hommage à son pays. Un pays de surréalistes, de débrouillards et de magouilleurs. Les Belges ne sont pas fi ers, mais savourent la vie avec avidité. Attendez-vous donc à une fête délirante avec de la bière, du carnaval, Magritte et Ensor !


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Inleiding
Inleiding om 19:30 door Gloria Carlier (vzw Stella Rossa)
Duur
3u45'