din 08.05.18

Salon Secret

Hof Van Ede & Arsenaal/Lazarus & Kopergietery


Lazarus wordt in 2016 het huisgezelschap van het Mechelse Arsenaal, met Willy Thomas als artistiek leider. Verzot op taal en filosofie gaan ze in zee met Hof Van Eede, het gezelschap van Ans en Louise Van den Eede. Ze brengen verslag uit over onze verwarring en pogingen tot ontwarring. De ideale combinatie voor ‘Salon Secret’, versterkt door Kopergietery.

Vijf gelijkgestemden komen in het geheim samen met een ambitieus plan: de wereld veranderen. Het gaat immers de verkeerde kant uit en zij moéten er iets aan doen. Elke avond maken ze daarom in een verlaten salon de wildste plannen. Ze schrijven vurige manifesten en roepen revoluties uit. Hun verlangen naar daadkracht wordt zo groot dat ze niet meer terug kunnen: het vuur slaat in de pan, de pan vliegt van het vuur, het vuur zit aan de lont, de lont hangt aan het kruitvat. Durven ze doen wat ze zeggen? Menen ze wat ze doen? En willen ze wat ze menen?

'Salon Secret' in de pers:
* Knack
* De Standaard
* De Gentenaar
* Focus Knack

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. CC De Steiger Menen.

CREATIE: Dominique Collet, Simon De Winne, Wannes Gyselinck, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede, Louise Van den Eede. SPEL: Dominique Collet, Simon De Winne, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede/Greg Timmermans. KOSTUUMONTWERP: Karen De Wolf. STAGE (KASK): Simon Baetens. LICHTONTWERP: Jeroen Doise. KLANK: Dieter Lambrechts. TECHNIEK: Helmi Demeulemeester, Bardia Mohammad, Rutger Mollen, Liam Van Tornhout (stage). Productie: ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Standaard: €16.00 - €8.00 (-26 jaar)