vri 10.11.17

Mining Stories

Silke Huysmans & Hannes Dereere


Tickets (vanaf nu) enkel via www.nextfestival.eu

Theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere zijn gefascineerd door de impact van landschappen en omgevingen op het dagelijks leven. Voor hun werk vertrekken ze vanuit de systemen en verhalen van mensen. Ze voeren bijna wetenschappelijk onderzoek en gaan in gesprek met gewone mensen en experts.

Op 5 november 2015 breekt de dam van een opvangbekken met giftig mijnafval in de Braziliaanse mijnstaat Minas Gerais. Een verwoestende modderstroom veegt verschillende dorpen van de kaart. In een regio waar drie op vier mensen in de mijnindustrie werken, voelt de ramp als een tabula rasa. Huysmans, die tot haar zevende op enkele kilometers van die plek woont, keert na twintig jaar terug om samen met artistieke partner Dereere betrokkenen te interviewen en zo de emotionele gevolgen van de ramp in kaart te brengen. ‘Mining Stories’ is echter geen reconstructie van de ramp, maar een intrigerende reis doorheen een kluwen van persoonlijke verhalen.

Geselecteerd door Circuit X.

Spel & creatie: Silke Huysmans & Hannes Dereere. Uitvoering: Silke Huysmans. Dramaturgisch advies: Dries Douibi. Techniek: Christoph Donse. Decor: Frédéric Aelterman & Luc Cools. Productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek & Bâtard Festival. Coproductie: KAAP. Met de steun van: Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sabam for Culture. Portugese transcripties: Luanda Casella & Miguel Cipriano. Met dank aan: alle gesprekspartners.

’Mining Stories’ n’est pas une reconstruction de la catastrophe dans l’État minier brésilien du Minas Gerais, mais une épopée intrigante à travers un enchevêtrement d’histoires personnelles. La cartographie des conséquences émotionnelles d’une catastrophe.


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
CC Het Spoor
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €10.00 - €8.00 (-26 jaar)
Combi
Combi mogelijk met Walid Raad
Duur
60'
Extra
Deze voorstelling maakt deel uit van het 'Watch, learn & enjoy'-parcours