zat 28.04.18

Takemitsy / Debussy & Vlaams Radio Koor

Brussels Philharmonic


Uitvoerders
Brussels Philharmonic
Dirigent: Jun Märkl
Vlaams Radio Koor

Programma
TAKEMITSU: How Slow the Wind (1991)
DEBUSSY: Nocturnes
BEETHOVEN: Symfonie nr. 6 in F, op. 68 “Pastorale”

In 2017 lanceert Festival Kortrijk een nieuwe reeks rond de vijf elementen. Na aarde is het in 2018 de beurt aan lucht. Onvatbaar, onzichtbaar, maar levensnoodzakelijk en van alle elementen wellicht het meest tot de verbeelding sprekend.

Brussels Philharmonic stelt speciaal voor deze editie een thematisch programma samen. Om te starten een licht en haast transparant werk van de Japanse componist Toru Takemitsu: How Slow the Wind. Takemitsu liet zich vaak en graag inspireren door elementen uit de natuur, zoals regen, de tuin – of wind. Liever dan de Japanse traditionele muziek te volgen, spiegelde hij zich aan westerse componisten zoals Debussy. Die schreef met ‘Nocturnes’ een impressionistisch drieluik, waarin hij de langzaam veranderende luchten met hun subtiele kleuren probeert te vatten in muziek.
In het derde deel worden de Sirènes gezongen door de dames van het Vlaams Radio Koor.

Al deze natuurpracht komt samen in Beethovens ‘Pastorale’. In zijn ode aan de natuur en het lieflijke platteland veegt een storm de lucht weer schoon.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen i.k.v. Festival van Vlaanderen Kortrijk.

En 2017, le Festival Kortrijk inaugure une nouvelle série autour des cinq éléments. Après la terre, c’est au tour de l’air en 2018. Spécialement pour cette édition, le Brussels Philharmonic compose un programme thématique avec des oeuvres de Takemitsu, Debussy et Beethoven.


Uur
20:15
Genre
Muziek
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Rang 1: €27.00 - €8.00 (-26 jaar) - €24.00 (Wildcard )
Rang 2: €25.00 - €8.00 (-26 jaar) - €22.00 (Wildcard )
Rang 3: €8.00 (Wildcard )