zon 17.09.17

Kopfkino

Annelies Hullebusch, Katharina Smets & Wanda Eyckermann


Tijdens het openingsweekend zet de schouwburg zijn deuren open. Met ‘Kopfkino’ en de luisterverhalen treedt ook de stad naar binnen. In duo neem je plaats aan zelf getimmerde lessenaars, waarin hoofdtelefoons te vinden zijn. Twee stemmen nemen je mee naar een appartementsblok en zijn bewoners. Aan de hand van boekjes, maquettes, objecten en foto’s ontvouwt zich een universum in de ‘kopfen’ van de luisteraars. Stap voor stap wordt het mechanisme van fantasie ontrafeld.
‘KOPfKINO’ ontstaat in het voorjaar van 2015 wanneer Wanda Eyckerman, Katharina Smets en Annelies Van Hullebusch, een beeldende luisterlocatievoorstelling rond de appartements-blokken van Hof Ter Lo (Borgerhout) maken. Hof Ter Lo is een eiland tussen spoor- en ringweg, met een verdwaald appartementsblok, vaak vol eigenzinnige bewoners, zoals ook te vinden in Kortrijk.

AUTOLOZE ZONDAG MET KINDERANIMATIE, BAR,…
Op zondag 17 september wordt de binnenstad van Kortrijk opnieuw volledig autovrij gemaakt. Naar aanleiding van het openingsweekend treedt Schouwburg Kortrijk opnieuw buiten zijn voegen en wordt het Schouwburgplein een sfeervolle plek, fijn voor jong en oud. Kom vanaf 14:00 en geniet van een drankje, muziek, kinderanimatie…
Prijs: Gratis

Spel: Katharina Smets & Annelies Van Hullebusch. Van: Wanda Eyckerman, Katharina Smets, Clara Hermans, Klaartje Vermeulen & Annelies Van Hullebusch. Muziek: Tim Vandenbergh. Eindregie:Wanda Eyckerman. Ontwerp bankjes: Staf Van Hullebusch. Uitvoering bankjes: Kopspel vzw. Zakelijke ondersteuning: Klein Verzet. Stemmen: Karel Van Bosch, Freddy Verley, Luc Van Peer, Sasha, Hanno Van den Eynde & Maurice. Coproductie: WATMARSWAS, Rataplan vzw & ENTERfestival. Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap, District Borgerhout & Stad Antwerpen.


Uur
17:00
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Arenatheater
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €8.00 - €8.00 (-26 jaar)
Duur
75'
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)