don 22.02.18

RITCS RADIO kaapt de schouwburg !

RITCS RADIO


Radio kan alles. Zelfs een dansende dolfijn laten horen. Je hoeft het beest er zelfs niet voor te laten opdraven, laat staan dansmoves aanleren – het volstaat om fragmenten van dierenkreten, spattend water en dansgefriemel bij elkaar te monteren.

Voormalige en huidige radiostudenten van het RITCS (Royal Institute For Theatre, Cinema & Sound) nemen Schouwburg Kortrijk over met geluid. Van de toiletten tot de kelder kan je je laten verrassen door hun geluidsfragmenten. Je krijgt een selectie te horen van het beste RITCS-radiowerk van de afgelopen tien jaar: humor, echte radiofictie en verbijsterende en/of ontroerende verhalen.

Een greep uit het aanbod:

‘Terminus, de Zee als eindbestemming’ Emi Catteeuw (Geselecteerd voor Theater Aan Zee 2014)

‘La Valla’ Hadewijch Vanhaverbeke (Genomineerd voor de NTR Radioprijs en de Prix Europa 2016, de meest prestigieuze radioprijs van Europa).

‘Ik Zal het u Vertellen’ Joris Van Damme Laureaat Prix Europa voor radiofictie (2009).

Op deze avond vervagen ook de radiogrenzen. Een Qmusic-presentator achter de microfoon met iemand van MNM? Het kan zomaar! De special guests komen samen in onze foyer, met behulp van de Kortrijkse jongerenradio Quindo. Kruip je liever samen met onze interviewster en haar gasten in ons grote bed op zolder? RITCS-alumna Joke Sluydts ontfutselt er haar gasten de grootste geheimen.
Stel zelf je luisterparcours samen tot 23:00. De avond mondt uit in een radiofeestje in de foyer.

Credits: Radio Quindo, RITCS, Huis van Eustachius, podcast Plantrekkers & huidige RITCSstudenten. Special guests: Eva De Roo (StuBru), Sander Gillis (MNM, Ketnet), Vincent Fierens (Qmusic) & Dorothee Douwe (Q-music).


Uur
20:15
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Schouwburg Kortrijk
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €8.00 - €8.00 (-26 jaar)
Abonnementsprijs = ticketprijs (op deze voorstelling geldt ook geen vroegboekkorting)