vri 01.12.17

Quindo kaapt de opnamestudio!

Radio Quindo


Medialab Quindo groeide gedurende de voorbije 5 jaar  van een studentikoos en eigenzinnig lokaal radiostation uit tot een sociaal en educatief medialab. Onze baseline “Straffe Radio voor jong Kortrijk” plaatst nog steeds onze radiowerking in het hart van de organisatie, maar tot onze kerndoelstellingen rekenen we inmiddels ook de cross-mediale communicatie van (vrijetijds)informatie over, door en voor jong Kortrijk,  het aanleren van allerhande mediavaardigheden middels training, productie en workshops, en empowerment, sociale inclusie en maatschappelijke activering van kwetsbare jongeren aan de hand van mediaproductie.

Zo biedt Quindo aan een veelheid van jonge Kortrijkzanen de kans om zich in verschillende soorten media te verdiepen en hun competenties aan te scherpen. Jaarlijks telt het ledenbestand zo’n 150 geëngageerde en gemotiveerde vrijwilligers, en bereiken we met ons ijzersterk educatief en sociaal workshopaanbod zo’n 2000 cursisten. Daarnaast hebben we een divers aanbod van gesmaakte evenementiële producties, dagelijkse berichtgeving op sociale media, online artikels, fotoreportages, 24/7 online radio en zo’n 15 wekelijkse radioshows, … met andere woorden: voor elk wat wils.

Tijdens het openingsweekend kaapt Quindo naast het eigen medialab ook de voormalige grote radiostudio en gebruikt deze om er twee jonge plaatselijke talenten neer te poten. 

20u30  The Black Gasolines
The Black Gasolines is een driekoppige rock-formatie uit Kortrijk rond Bradley Remorie. Met eigen repertoire – en af en toe een frisse cover brengen deze winnaars van de voorronde van Kunstbende 18 een eigentijds en alternatief klinkende mix van Blues en Rock. Tot hun invloeden rekenen ze Pete Doherty, Artic Monkeys, Qotsa, Oasis, Pavement, The Beatles en Jacle Bow.

21u30 Mooneye
Mooneye is de groep rond singer-songwriter Mickey Doyle. Hij maakt liedjes die hij simpel probeert te houden en waar hij bewust niet te lang over na probeert te denken. Anderzijds schuwt hij de clichés en zorgt hij ervoor dat het allemaal niet té voor de hand liggend wordt. Zijn inspiratie vindt hij in het werk van Eels, Mark Lanegan, Pete Doherty, Johnny Cash, Ty Segall, John Frusciante en Flip Kowlier. Frontman Mickey Doyle was dit jaar winnaar van de Melkrock Rally 2017, winnaar van de 'Live Your Dream' Kortrijk 2017, en winnaar van het Jonge Wolven concours 2017.

I.k.v. Openingsweekend Muziekcentrum Track*


Uur
20:00
Genre
Muziek
Locatie
Grote opnamestudio Muziekcentrum Track*
Prijs
Gratis