zon 18.03.18

Het Penhuis

Cees Nooteboom, Jan Vanriet en Kevin Absillis


Cees Nooteboom (°1933) is de auteur van een wereldwijd vermaard en gelauwerd oeuvre. Hij ontving o.a. de Jan Campert - Prijs, de Bordewijkprijs, de Constantijn Huygensprijs, Aristeionprijs (Europese Literatuurprijs), de Goethe – Prijs, de P.C.Hooft – Prijs, de Prijs der Nederlandse Letteren, de Gouden Uil, Literaturpreis der Konrad-Adenauer-Stiftung en de Bob den Uyl – Prijs. Zijn werk is vertaald in meer dan dertig talen. Sinds 1955 publiceert hij. In alle schrijfdisciplines leverde hij meesterwerken af. Nooteboom is een buitenstaander, een waarnemer, een nieuwsgierige en hartstochtelijke reiziger, een avontuurlijke kosmopoliet. Hij is één van de belangrijkste hedendaagse schrijvers.

Jan Vanriet (°1948) is dichter en beeldend kunstenaar. Hij verwierf eveneens grote bekendheid in binnen- en buitenland. Hij is een uitzonderlijk schilder, vooral als aquarellist bereikte zijn werk grote hoogtes. De verf wordt steeds beredeneerd, nooit uitbundig aangebracht. Zijn schilderstijl is uniek en herkenbaar. Zijn manier van schilderen wisselt harmonieus af met het getekende. Daarnaast publiceerde hij een tiental boeiende en verfijnde dichtbundels waarin de kracht van de beelden bij de lezer nazindert.

Gastheer Kevin Absillis (°1980) is docent Moderne Nederlandse letterkunde en algemene literatuurwetenschap. Hij publiceerde een drietal boeken. Vooral de essaybundel ‘Van Hugo Claus tot hoelahoep. Vlaanderen in beweging, 1950-1960’ trok heel wat aandacht.


Uur
10:30
Genre
Theater+Literatuur
Locatie
Budafabriek
Organisatie
Schouwburg Kortrijk
Prijs
Niet genummerd: €7.00 (Prijs normaal) - €7.00 (-26 jaar)