Matineeconcerten


In de seizoenen ’14–‘15 en ’15–’16 gaat Schouwburg Kortrijk een vernieuwde samenwerking aan met Legato Kortrijk vzw (vroeger: Jeugd en Muziek Kortrijk). Samen organiseren ze matineeconcerten. De mix van jong en oud zorgt voor een aangename sfeer in een overvolle concertstudio. Ook komend seizoen garanderen we een straf programma op zondagvoormiddag, telkens om 11:00.

02.10.16 RECITAL CONTRABAS EN HARP

Een heel verscheiden repertoire voor harp en contrabas, beide musici bij Orchestre National de Lille.*
Organisatie: Legato Kortrijk vzw & Schouwburg Kortrijk*


23.10.16 ENSEMBLE DUOBAAN EN LUCA PIGNATA

Samen met beeldende kunstenaar Anneleen De Causmaecker presenteert Barbara Ardenois (leerkracht Conservatorium Kortrijk) hedendaagse kunst in een wederkerige bestuiving van beeld en muziek. Accordeonist Luca Pignata brengt solowerk en gaat in dialoog met Barbara Ardenois.
Organisatie: Legato Kortrijk vzw**


04.12.16 LEERKRACHTEN RECITAL

Het Conservatorium komt naar buiten met dit recital voor leerkrachten en toont het aanwezige talent. Origineel repertoire voor eigenzinnige bezetting met piano (Marie-Noelle Damien), cello (Isabelle Brys), hobo (Yf Bourry) en hoorn (Rik Vercruysse) in de hoofdrol.
Organisatie: Legato Kortrijk vzw**


29.01.17 LA PRINCESSE DE POLIGNAC – I SOLISTI DEL VENTO

I Solisti del Vento brengt samen met Chris Lomme het verhaal van de Prinses van Polignac tot leven. In haar salon passeren in de jaren ’30 van de vorige eeuw de grootste Franse componisten: Ravel, Auric en Poulenc.
Organisatie: Legato Kortrijk vzw & Schouwburg Kortrijk*
 

19.02.17 ALFAMA STRIJKKWARTET

Het Alfama Kwartet wordt tien jaar geleden in Brussel opgericht en groeit uit tot een van de toonaangevende ensembles in België waarbij het repertoire uitwaaiert van klassiek tot hedendaags.
Organisatie: Legato Kortrijk vzw**
 

19.03.17 DUO FAES - DEGROOTE

Bruno Degroote en Ben Faes verdienen hun sporen in diverse jazzensembles, klassieke orkesten en in de begeleiding van grote Belgische popacts. In duo brengen ze een mix van blues, klassiek en jazz.
Organisatie: Legato Kortrijk vzw & Schouwburg Kortrijk*

 

INFO & TICKETS

* Deze concerten worden in coproductie georganiseerd en kunnen via UiT in Kortrijk gereserveerd worden en in het abonnement opgenomen worden.

** Voor de concerten van Legato Kortrijk vzw kunnen tickets gereserveerd worden via reservaties@legatokortrijk.be