NEXTFestival


Half november 2016 is NEXT-festival terug met haar nieuwste editie! Het veertiendaagse kunstenfestival, dat ondertussen bekroond werd met een verdiende EFFE-award, dompelt je opnieuw onder in een zee van baanbrekende internationale en nationale theater en dans.

Voor de 9de keer op rij toont Schouwburg Kortrijk samen met de vaste NEXT-partners, La Rose Des Vents (Villeneuve D’Asq), Espace Pasolini en Le Phénix (Valenciennes), La Maison de la Culture (Doornik) en Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) een unieke selectie voorstellingen die op alle mogelijke vlakken grenzen verleggen.

Deze keer op het programma: Milo Rau, Salvatore Calcagno, Ian Kaler, Cullberg Ballet, Berlin, Ali Moini, Edit Caldor, Pablo Larrain, Alain Platel, Salva Sanchis, Cie Unanime en veel meer. Schouwburg Kortrijk haalt dit jaar het knotsgekke theatergezelschap De Warme Winkel in huis en zet als “NEXTGeneration” de jonge choreograaf Radouan Mriziga in de kijker. We gaan naar Roubaix, waar Jan Martens voor zijn nieuwe voorstelling samenwerkt met 48 inwoners van Kortrijk en Roubaix.

NEXT verlegt grenzen, keer op keer. Niet enkel op scène, maar ook daarnaast. Uiteraard nodigen we je uit op de voorstellingen in eigen zaal en eigen stad, maar even graag nemen we je mee op de unieke parcours van stad naar stad en van voorstelling naar voorstelling, letterlijk over de grenzen heen. NEXT zet daarmee heel hard in op de busreizen die telkens een belevenis op zich zijn!

Eind september verschijnt de nieuwe NEXTbrochure met het volledige programma.

Hack the Eurometropolis
Na de geslaagde ‘Learn do share’-sessie tijdens NEXT 2016 gaat de denkoefening voort. 100 deelnemers uit de Eurometropool en NEXT-festival dachten na over de toekomst van de Eurometropool. Resultaat: een manifest met ambities voor deze Frans-Belgische regio. In februari 2016 werd de Eurometropolis een tweede keer gehackt! Alles stond in teken van co-creatie en burgerparticipatie. Als festival van de Eurometropolis wil NEXT 2017 verder op onderzoek en de Eurometropolis blijven hacken. Iedereen is van harte welkom! Hou
de brochure in de gaten voor meer info.

Meer info en volledig programma: www.nextfestival.eu