(c) Wieba Photography

BAAS (6+) - première

Samuel Bey & Abigail Abraham
Levenslessen trekken uit het opdekken van een bed
za 7 dec ’24 19:00
7 dec ’24
19:00
  • 7 dec ’24
    19:00
    Budascoop zaal 1

Een bed opmaken kan een behoorlijk frustrerend taakje zijn. Als je het met twee doet, is de kans op ruzie bovendien niet denkbeelding. Met dit gegeven gaat deze voorstelling aan de slag. Maak je op voor een feest van frivoliteit, waarbij het spelplezier van het podium spat.

Niets is zaliger dan in een vers opgedekt bed te kruipen. Alleen kan de kronkelbaan ernaartoe behoorlijk frustrerend zijn – zelfs (of zeker) als je met twee aan hetzelfde zeel trekt. De worsteling om een donsdeken in een laken te krijgen is op zich al geen pretje, met twee sta je voor een nog grotere uitdaging. Het vergt coördinatie, geduld en vooral een sterk staaltje teamwerk om deze ogenschijnlijk simpele taak tot een goed einde te brengen.

Surf samen met circusartiest Samuel Bey en actrice/zangeres Abigail Abraham over de golven van hun wilde en woordloze spel, waarbij het opmaken van een bed extra dimensies krijgt. Het duo neemt je mee in een flow van emoties – van stille kracht tot naïeve overmoed. Een visueel duet waarin ze elk hun eigen expertise als speler en maker meebrengen.

Door kleine, banale en herkenbare dagdagelijkse beslommeringen uit te vergroten en als passe-partout te gebruiken, worden ook grotere sociale kwesties als machtsverhoudingen, leiderschap, vooroordelen en genderrollen aangekaart. Wie heeft de touwtjes in handen? Wie neemt de leiding? Is er iemand de baas? Is gelijkheid mogelijk? 
Dit alles in en doorheen het spel met een wit laken, vol frivoliteit en spelplezier.

In samenwerking met PERPLX.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Spaar dus punten tijdens de voorstelling. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Concept & spel: Abigail Abraham & Samuel Bey. Exterior eyes: Nyira Hens & Louis Vanhaverbeke. Techniek: Thomas Cuyckens. Productie: Duo Berlingo vzw. Met de steun van: De Vlaamse Overheid. Coproductie: PERPLX, CIRKLABO & Miramiro.

Ontdek ons aanbod