(c) Faust

Faust

theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie
Een beeldende, muzikale en vooral epische queeste naar de zin van het leven
za 26 okt ’24 20:15
26 okt ’24
20:15
  • 26 okt ’24
    20:15
    CC Guldenberg Wevelgem, Wevelgem
    Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem

Faust heeft alle kennis van de wereld, maar voelt toch een leegte die hij maar niet gevuld krijgt. Hij gooit het op een akkoordje met de duivel, die hem alles toont wat des mensen is. Maar volstaat dat voor een antwoord? Spetterend theater, ondersteund door klassieke muzikanten van wereldniveau.

“Ik weet het allemaal en toch weet ik niets.” 

(Faust)

Faust bezit alle kennis van de wereld, maar krijgt de onmetelijke leegte die hij in zich voelt niet gevuld. Wanhopig op zoek naar antwoorden laat hij zich verleiden door de duivel, en ze vertrekken samen op een queeste langsheen de evolutionaire weg die de mens heeft afgelegd: van de goden uit de klassieke oudheid tot de moderne quantumtheorie, van de uitvinding van het bankbiljet tot het bouwen van steden op het water. In ruil voor zijn ziel proeft Faust van alles wat menselijk is: lust, liefde, macht, leven en de dood. Hoe krijgt hij de leegte gevuld? 

Theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie herwerken het klassieke Faustverhaal tot een beeldend en muzikaal epische queeste naar de zin van het leven. We verslijten onze jeugd op schoolbanken om te leren wat leven is, om dan met een kop vol weetjes verloren te lopen in een leven dat helemaal nergens op lijkt en waar volwassenen handelen als volslagen pubers. Klopt dat allemaal wel?

‘Faust’ is een unieke ontmoeting tussen een ensemble van klassieke muzikanten van wereldniveau, de spetterende beeldtaal van figurentheater DE MAAN en de typisch Lazariaanse cocktail van humor en drama, geniaal literair talent en onbescheiden platvloersheid. Bestemd voor een publiek vanaf 14 jaar en minstens even hard voor alles daarboven. Omdat we met z’n allen wanhopig op zoek zijn naar betekenis.

In samenwerking met CC Wevelgem.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van & met: Paul Contryn, Koen De Graeve, Greet Jacobs, Joris Van den Brande & Ariane van Vliet. Compositie: Mathias Coppens. Dirigent: Michiel de Langhe. Muzikanten: 6 muzikanten uit deCompagnie. Een coproductie van theater arsenaal, DE MAAN en deCompagnie, coproductie Perpodium. Met steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid.

Ontdek ons aanbod