(c) Piet Stellamans

Oh Dear

Isolde Lasoen
De rijkelijk gearrangeerde eigen goesting van Isolde Lasoen
za 2 nov ’24 20:15
2 nov ’24
20:15
  • 2 nov ’24
    20:15
    CC Guldenberg Wevelgem, Wevelgem
    Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem

Isolde Lasoen is een heerlijke drumster, die op haar tweede soloalbum heerlijk haar eigen ding doet. In grootse arrangementen en meeslepende harmonieën komen al haar invloeden samen: van psychedelica tot Franse muziek uit de jaren 70. Verwacht je live aan een warm bad vol klankkleuren.

 

Toen muzikante Isolde Lasoen in 2021 een radiohit scoorde met haar versie van ‘The Four Horsemen’, de culthit van Aphrodite’s Child, gaf haar dat de goesting aan een nieuwe eigenzinnige soloplaat te werken, zonder zich te wringen in het keurslijf van muzikale mainstream. Op haar tweede soloalbum ‘Oh Dear’ doet ze dan ook meer dan ooit haar eigen ding. Al haar invloeden laat ze erin doorsijpelen: van haar opleiding als jazzdrummer over vintage soundtracks en psychedelica tot progressieve rock, melancholische instrumentals en Franse muziek uit de jaren 70. ‘Oh Dear’ laat zich bijgevolg niet in één stijlvakje duwen. Of toch, zegt ze zelf: “Deze plaat is mijn stijl, elke song heeft zijn eigen Isolde-achtige wereldje.” Een stijl die gesmaakt wordt, want ze rijfde er in eigen land en internationaal de ene lovende recensie na de andere mee binnen.

Less is doorgaans more voor Isolde, maar in haar muziek mag het bombastisch zijn, met rijke arrangementen, uitgebreid instrumentarium en meeslepende harmonieën. Drums, vibrafoon en haar stem krijgen op plaat maar ook live de hoofdrol, waarbij Isolde bijgestaan wordt door fantastische muzikanten. Verwacht je aan een gevarieerde, meeslepende en melodieuze set – een combinatie van filmische popsongs en sferische instrumentals – met de kwaliteitsstempel van de Grande Dame van de Belpop zelve.

In samenwerking met CC Wevelgem.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee.