(c)BVDW

Aan de Board van de Stroate

Boom’n van de Weireld
Aaibare wereldmuziek uit de Westhoek
vr 22 nov ’24 20:15
22 nov ’24
20:15
  • 22 nov ’24
    20:15
    OC De Wervel, Bellegem
    Processiestraat 6, 8510 Kortrijk

Een potige en dansbare sound is waar Boom’n van de Weireld om bekend staat. Toch kiezen ze met ‘Aan de Board van de Stroate’ voor een theatershow. Waarom? Om te tonen dat ze ook een aaibare, ontroerende en absurde kant hebben. Die ze loslaten op Randy, man in de marge en rode draad in de show.

Randy is een man in de marge, dat weet iedereen. Is het de honger die hem drijft?
De dorst? Is het de liefde of gewoonweg een broek vol goesting?
Of is het dat alles samen waarnaar hij op zoek gaat? 

Al deze vragen beantwoorden de Boom’n van de Weireld in een theaterconcert met een nieuwe reeks liederen en hier en daar een sprankel herkenbaarheid. Zit er immers geen Randy in elk van ons? En valt dat bestaan tussen vel en vlees aan de rand uiteindelijk niet mee? Interessante vragen!

Groepen die in zes jaar tijd driemaal het podium van Festival Dranouter mochten bestijgen zijn zeldzaam. Maar de potige en dansbare sound van Boom’n van de Weireld is dan ook onweerstaanbaar. Toch achtte het zevental de tijd rijp om een behaaglijk achteroverleunend publiek te bekoren: in de zaalshow ‘Aan de Board van de Stroate’ blijven beats & balkan, struise leadzang, fors drumwerk en gespierde gitaar- en kopersolo’s weliswaar de standaardtaal, u zal nu vooral hun aaibare kant ontdekken, die zich toont in ontroering, grillen, absurde humor en spitant taalspel. Elk lied is een verhaal geworden over de rand, de zijkant, leven in een middelpunt-vrezend bestaan. Of zoals Boom’n van de Weireld het in hun wereldmuziek uit de Westhoek zingen: “Aan de Board van de Stroate.” 

In samenwerking met OC De Wervel Bellegem & Muziekcentrum Track.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Zang & accordeon: Yves Bondue. Gitaar: Piet Clarysse. Helicon: Jonas Robaeys. Slagwerk: Jan De Smet. Saxofoon: Bert Soete. Euphonium: Danny Desloovere. Trompet: Arvid Waelkens. Techniek: Bram Heggermont & Tom Moerman.

Ontdek ons aanbod