(c) Orchestre international du Vetex

20 jaar

Orchestre International du Vetex
Twintig jaar grensoverschrijdend experiment, kleur, feest en sociaal engagement
za 7 dec ’24 20:30
7 dec ’24
20:30

Wat twintig jaar geleden begon als gelegenheidsorkest, is vandaag een gerenommeerd collectief met naam en faam in binnen- en buitenland. De twintigste verjaardag van Orchestre International du Vetex wordt dit jaar en voorjaar 2025 uitgebreid gevierd met een weelde aan activiteiten. 

Het Orchestre International du Vetex mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen. Het ‘grensoverschrijdend’ gezelschap, dat in 2004 werd opgericht als gelegenheidsfanfare, is vandaag een internationaal gereputeerd muziekcollectief met zin voor kleur en feest én het hart op de juiste plaats… De verjaardag zal het hele jaar door worden gevierd. 

Het Orchestre International du Vetex, een collectief van zo’n vijftien muzikanten uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk, heeft intussen wereldwijd meer dan 1000 concerten op de teller: van bruiloftsfeesten tot begrafenissen en van straattheater tot rockfestivals. Vetex bracht ook vijf studio-albums, een live-dvd van het legendarische Balkan Banquets-project én een handvol singles uit. “Ons typische geluid beleef je ook tijdens onze liveconcerten”, vindt Kortrijks trombonist Tomas Bulcaen, één van de Vetex-sterkhouders sinds 2004. “Of we nu een straatconcert spelen of op een groot festival voor duizenden mensen, we blijven altijd Vetex.” 

Zoals gezegd zette en zet Vetex in 2024 heel wat activiteiten op rond de twintigste verjaardag. Zo werd de podcast ‘Allez-Là’ uitgebracht, was er een verjaardagsconcert met Manu Chao in Kortrijk en presenteerde Vetex dit najaar ‘Vuelta Vetex’, een muzikaal programma waarin de groep terugkeek op hun muzikale reis. In december 2024 staat een ‘verjaardagsweek’ gepland, met onder meer de overzichtstentoonstelling ‘Vuelta Vetex’, waarin unieke foto’s, oude affiches en unieke decorstukken te zien zijn. 

In samenwerking met Wilde Westen.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Ontdek ons aanbod