(c) Luke Lentes

MAT (première)

SOIREE PERPLX | Zinzi & TENT (Nl)
Naast terug opstaan is ook vallen een kunst
vr 24 jan ’25 20:15
24 jan ’25
20:15
  • 24 jan ’25
    20:15
    Porseleinhallen Wevelgem, Wevelgem
    Cultuurpad 1, 8560 Wevelgem

Succes is één ding, maar uit vallen en terug overeind krabbelen valt minstens evenveel te leren. En als iemand dat principe kent, dan toch wel de acrobaat? In deze voorstelling wagen maar liefst zeven circusartiesten zich aan fysieke en mentale risico’s, waarbij ze het vallen als iets noodzakelijk zien.

 Als je niet hoeft te landen, kan iedereen vliegen.

‘MAT’ is een acrobatische voorstelling over de kunst en kwetsbaarheid van het vallen. Vaak spreken we over succesvolle resultaten, over slagen en het hoogst haalbare bereiken. Maar wat als de grond onder je voeten verdwenen is? Hoe moet je dan landen? Is instorten en weer opstaan niet even belangrijk, zo niet nog belangrijker?

Zeven acrobaten dagen zichzelf zowel fysiek als mentaal uit om risico’s te nemen en hun falen te delen. Want om ergens beter in te worden heb je de moed nodig om te falen. En wie verstaat de kunst van het vallen beter dan de circusartiest? 

‘MAT’ is een internationale voorstelling met spectaculaire acrobatie over het loslaten van prestatiedruk, de schoonheid in falen en de vrijheid in het toelaten ervan. 

SOIREE PERPLX staat garant voor een boeiende avond met authentieke circuscreaties in het begin van hun speelperiode (avant-premières of premières). Steeds verwonderlijk, soms zelfs verbluffend.

In samenwerking met PERPLX & CC Wevelgem.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Door: Zinzi & TENT. Van & met: Common Ground (BE), TENT (NL) & Split Second (VK). Performers: Jean-Mario Milanese, Kira Rabenstein, Yahel Retter, Josse Roger, Nikki Rummer, Jemma Sneddon & Freya Stokka. Regie: Zinzi Oegema. Co-regie, vormgeving & concept: Hanneke Meijers. Choreografie: Piet van Dycke. Muziek: My Blue Van. Licht: Wouter Moscou. Productie: Arnold Schut. Coproductie: PERPLX, Jacksons Lane, Dommelhof & Cirklabo. Met de steun van: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds 21, De Vlaamse Overheid & Arts Council Engeland.