(c) Sam Asaert

Revolutionary Road

tgSTAN & de Roovers
Acteurs die elkaar te lijf gaan met messcherpe dialogen
wo 18 dec ’24 20:15
18 dec ’24
20:15
  • 18 dec ’24
    20:15
    Antigone

‘Revolutionary Road’ van Richard Yates is een confronterende roman waarin een schijnbaar gelukkig koppel elkaar opeens ten gronde wil richten. Gretige acteurs uit twee generaties gaan met de harde, messcherpe woorden aan de slag in deze benauwende relatiestudie.

In ‘Revolutionary Road’ leren we April en Frank Wheeler kennen als een prachtig koppel. Ze hebben het allemaal, durven groot te dromen en zijn vastbesloten om het leven voluit te leven. Om niet te verzanden in een benepen burgerlijk bestaan, vatten ze het radicale plan op om alles achter te laten en naar Parijs te verhuizen. Maar ze worden ingehaald door de realiteit en hun droom wordt kapot geslagen. Uit frustratie richten ze hun pijlen op elkaar, waardoor hun liefde verandert in een nachtmerrie. 

Ivana Noa (master student conservatorium Antwerpen) Flor Van Severen, (Wolf Wolf, Camping Sunset) Jolente De Keersmaeker (TG STAN) en Robby Cleiren (De Roovers): twee generaties spelers met een grote liefde voor tekst creëren een huis clos waarin ze elkaar te lijf gaan met de messcherpe dialogen van Richard Yates – ergens tussen ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’ en een strijkkwartet van Dmitri Sjostakovitsj in.

In samenwerking met Antigone.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van & met: Robby Cleiren (de Roovers), Jolente De Keersmaeker (STAN), Ivana Noa (stage) & Flor Van Severen. Scenografie: Stef Stessel. Een productie van de Roovers spelen vzw & TG STAN. In coproductie met Per Podium.

Ontdek ons aanbod