(c) de Roovers

En Nu

de Roovers
Negendertig snapshots over mensen op een kruispunt in hun leven
za 25 jan ’25 20:15
25 jan ’25
20:15
  • 25 jan ’25
    20:15
    Antigone

Door een sleutelgat kijken we naar mensen die kleine beslissingen met grote gevolgen maken. In uiteenlopende situatie met toch een rode draad: de zoektocht naar verbondenheid. de Roovers zetten met studenten van het RITSC en Conservatorium Antwerpen gretig hun tanden in dit caleidoscopische stuk.

“De vorige maatschappij maakte verbondenheid tot een gevangenis, de huidige maakt autonomie tot eenzaamheid.”
(Paul Verhaeghe)

Een man probeert te spreken met een vreemd organisme. Een ander verdwijnt in een schilderij, bouwt daar een leven op en heeft er succes. Philip en Suzanne maken alleen maar ruzie. Een vrouw verandert voortdurend van identiteit. Iemand van zeventig plus kijkt niet meer in de spiegel omdat ze walgt van haar oude lichaam. Een gloeilamp springt, de man in de kamer schrikt. Een koppel uit Rusland wil erkenning.

Als door een sleutelgat kijken we naar deze kleine levens; we zoomen in op het moment voor en na een beslissende gebeurtenis. De bespiegelingen vooraf, de teleurstellingen achteraf.  

Er ontstaat een tragikomisch panorama waarin verbeelding en realiteit, het alledaagse en het bijzondere, humor en melancholie mekaar afwisselen en overlappen. Caleidoscopische en surreële portretten van gewone mensen. Een parade van herkenbare individuen, onthecht en losgekoppeld, op zoek naar verbondenheid. 

Een voorstelling van de Roovers met studenten van het RITSC en Conservatorium Antwerpen, gebaseerd op ‘Voor/Na’ van Roland Schimmelpfennig.

De pers over 'En Nu':

In samenwerking met Antigone.

Schouwburg Kortrijk is een trotse UiTpaspartner. Bij de meeste voorstellingen van Schouwburg Kortrijk op locatie kan je een punt sparen. Heb je recht op een ticket aan verhoogde tegemoetkoming?  Neem je UiTpas bij de hand en reserveer je ticket telefonisch op 056 23 98 55. Langs komen kan ook in Ticketservice. Breng dan zeker ook je UiTpas mee. 

Credits

Van & met: Gitan Eeckhout, Timon Kouloumpis, Luc Nuyens, Sofie Sente, Gianni Slootmaekers & Ellen Vervaet.

Ontdek ons aanbod