(c) Farcetheater

Voor hetzelfde geld

Het Farcetheater
Een deurenkomedie vol misverstanden en wantoestanden
do 24 okt ’24 20:15
24 okt ’24
20:15
  • 24 okt ’24
    20:15
    OC De Wervel, Bellegem
    Processiestraat 6, 8510 Kortrijk

Wanneer een simpele kantoorbediende thuiskomt met een koffertje dat een fortuin blijkt te bevatten, gaat de bal aan het rollen. Hij wil meteen op reis met het geld, maar het is die dag net zijn verjaardag. Flikken komen informeren naar drugsgeld. En de maffiose figuur wil zijn centen terug. Lachen!

Op een dag komt een sullige kantoorbediende (Jan Schepens) met een verkeerde aktetas thuis. Een geluk bij een ongeluk, want in die koffer zit maar liefst 10 miljoen euro. Hij is op slag multimiljonair! De kantoorbediende wil meteen met de noorderzon vertrekken en een nieuw leventje beginnen op de Bahama’s, maar zijn vrouw (Katje Retsin) is minder enthousiast over zijn wilde plannen. Ze denkt dat het ‘slecht’ geld is en bovendien kunnen ze die avond niet weg: het is immers zijn verjaardag en er komt een bevriend koppel (Donaat Deriemaeker & Daisy Thys) eten. Maar ook een politie-inspecteur (Jan Verleyen) komt langs na een tip over drugsgeld.

Nog een andere agent (Anthony Van Caeneghem) zoekt een perverse cafébezoeker. Daarnaast maakt een overijverige taxichauffeur (Peter Van Asbroeck) én de maffiose eigenaar van het koffertje de situatie er niet makkelijker op!

Kortom, alle ingrediënten voor een dolle avond boordevol persoonsverwisselingen en onverwachte wendingen. Met als resultaat een deurenkomedie pur sang! 

Credits

Auteur: Ray Cooney. Regie: Chris Van Espen. Met: Jan Schepens, Katja Retsin, Donald Deriemaeker, Daisy Thys, Peter Van Asbroeck, Anthony Van Caeneghem & Jan Verleyen.