Een betere wereld voor mensen die leven met dementie

Teun Toebes
Een pleidooi voor een menselijker kijk op dementie
di 18 feb ’25 20:15
18 feb ’25
20:15
  • 18 feb ’25
    20:15
    OC Marke, Marke
    Hellestraat 6, 8510 Kortrijk

Hoewel hij pas 24 en kerngezond is, woont de Nederlander Teun Toebes samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Hiermee wil hij een pleidooi voeren om menselijker te kijken naar mensen met dementie. Een pakkend betoog van een bezielde jongeman.

Zorgvernieuwer Teun Toebes (24) heeft als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie wereldwijd te verbeteren, omdat hij vindt dat iedere mens recht heeft op de best mogelijke levensstandaard – ongeacht leeftijd of diagnose. Als verpleeghuisbewoner op een gesloten afdeling weet hij als geen ander waarom deze verandering zo hard nodig. 

Zijn pleidooi? Alleen als we anders naar mensen met dementie leren kijken zal de toekomst kunnen veranderen. Alleen dan kan het inktzwarte stigma plaatsmaken voor hoop. Want pas als wij de mens blijven zien, zal hij nooit verdwijnen. 

Teun Toebes heeft meer dan 125.000 volgers op sociale media en is veel te zien in de media. Hij spreekt vaak op internationale congressen en is auteur van de bestsellers ‘VerpleegThuis’ en ‘Wereld te Winnen’. Daarnaast maakte hij de internationaal bekroonde documentaire ‘Human Forever’. 

Een organisatie van OC Marke i.s.m. werkgroep voordrachtenreeks